Storcător sau blender pentru sucuri/smoothie-uri

Fresh_cut_fruits_and_vegetables.jpg

Ne apropiem repede de perioada în care apar multe fructe și legume, motiv pentru care am decis ca anul ăcesta să consumăm cât mai multe și să încercăm să bem tot felul de sucuri din astea “natu-triste”.

Eh, am bea noi dar trebuie să vedem cum le preparăm și de aici următoarea temă de research din casa noastră.          (desigur nu este singura dar în ultimele zile a captat multă atenție și energie).

Deci ce fel de aparat ne trebuie pentru a pregăti, într-un timp redus, în fiecare dimineața ceva licori magice?

Un blender sau un storcator de fructe? Sau poate un super-mega-extra funcțional robot de bucătărie? Ah, nu avem ceva ce se încadrează în ultima categorie și din păcate oricât de multe lucruri ar știi sau ar putea să facă este realmente un chin și o aventură să îl folosim. În primul rând este foarte mare și are multe componente și din motivul acesta îl ținem ascuns pe bucățele prin mai multe locuri iar atunci când ne facem curaj să il montăm evident că fie nu mai găsim ceva, fie nu mai știm cum se poziționează toate piesele. Și vă dați seama că după ce îl montăm timp de 30 minute, îl folosim 15 minute și apoi îl mai spălăm și îl pitim la loc, încă pe atât s-a dus naibii tot fengshui-ul natutrist. Acestea fiind zise, măcar știm că nu ne mai dorim un ditamai robotul de bucătărie bun la toate pe hârtie dar deloc ergonomic și mare furnizor de bătăi de cap.

Acum dacă am mai simplificat un pic lucrurile să revenim totuși la întrebarea inițială – blender sau storcător?  Mie personal mi se pare multă bătaie de cap și multă filosofeală pe un subiect, care de altfel ar trebuie să fie destul de simplu, dacă lucrurile ar fi clare asupra caracteristicilor acestor doua device-uri; respectiv blenderul și storcătorul. Chiar dacă pentru unii lucrurile astea pot fi extrem de evidente țin totuși să le menționez ( pentru mine înainte de această mare problemă existențială nu era clară distincția) – blenderul taie și amestecă fructele sau legumele pe când domnul storcător, după cum sugerează și numele de altfel, doar le stoarce la final rămânând parte din fruct care este nefolosită și într-un final aruncată.

Acum pare-se că există o întreagă discuție despre cum ar trebuie să ajungă fructele sau legumele astea la noi in stomac – tăiate mărunt, stoarse prin centrifugare sau presate la rece. Și se pare că dacă reușim să răspundem la întrebarea: ce vrem să bem – suc sau smoothie ( adică suc mai consistent) clarificăm dacă trebuie să ne uităm după blender sau storcător. Evident că această soluționare extrem de simplificată a problemei vine dintr-o perspectivă de barbat care nu dorește să se afunde într-un ocean de argumente pros/cons vis-a-vis de utilizarea unuia dintre cele două gadget-uri.

Aceia dintre voi care aveți sau ați avut această preocupare ce folosiți? Blender sau stocător de fructe? Ne puteți recomanda ceva modele care și-au dovedit eficiența și durabilitatea în timp în cazul unei folosiri intensive?

Ne dorim un gadget care să fie cât mai compact posibil, ușor de folosit, ușor de spălat, să fie bun în ceea ce face el acolo, fie că mărunțeste sau stoarce sucul, silențios în limita bunului simț și care să nu coste o avere, bineînțeles!

Revenim curând pentru a vă spune ce am achiziționat și cum ne descurcăm cu eforturile noastre de a consuma cât mai multe fructe și legume.

Așadar dacă aveți sugestii și doriți să le împărtășiți cu noi le așteptăm!

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top