Joaca în Luxembourg

IMG_9300.jpg

Mulți dintre cei care ne urmăresc pe instagram/facebook știu deja că ne-am mutat în Luxembourg. Avem două săptămâni de când am venit și eu cu copiii. Omul nostru era aici de câteva luni, mai exact din aprilie.

Cum este aici? Hmm, este mult aer curat. Really. Temperatura e minunată. Sunt între 18 – 25 de grade. A plouat de 2 sau de 3 ori de când suntem aici. Este verdeață muuuultă, tot felul de arbuști, copăcei, brazi. Și de flori nu mai zic. Perfect weather, sincer. Dacă ai chef să ieși în tricou, ieși în tricou. Dacă ai chef să-ți pui un hanorac, pui un hanorac. Ne-am obișnuit destul de repede cu temperatura. Ce să nu-ți placă? :)

 

 

La tot pasul te întâlnești cu oameni frumoși din toate colțurile lumii. Portughezi, asiatici, indieni. negri, români, francezi, englezi, dar toți au un lucru în comun și acela este relaxarea de pe față.

Orașul este kid friendly cu niște locuri de joacă foarte mișto gândite. Noi, de exemplu, avem lângă complexul în care locuim un loc de joacă construit într-o pădurice așa. Folosesc mult materiale naturale, gen piatră, lemn, scoarță de copac. Sunt foarte îngrijite și curate.

Fiecare parc are zone de joacă pentru diferite grupe de vârstă. Arată ca niște parc aventura de la noi, fiecare loc de joacă în parte.  Cu multe zone de câțărat și topogane imense (gen tuburi – ca să nu fie periculos).

Am văzut 4-5 tipuri de leagăne de la chilotul clasic, până la un simplu cauciuc sau o plasă imensă mega rezistentă pe care se pot legăna copiii mai mari. Recunosc că m-am urcat și eu în el, căci eram tare curioasă. Toate treptele din parc sunt făcute din trunchiuri de copaci, pietre mari, pământ sau cauciucuri. Iar zonele de joacă cu nisip ( fin și curat) au tot felul de circuite să conducă nisipul într-un loc anume sau să curgă într-un anumit fel. Aici este și escavatorul acela de care Thomas a fost super încântat.

La unul dintre parcurile vizitate este o zonă unde poți explora apa, de exemplu. Trebuie să răsucești de niște spirale imense, apoi apa urca pe acea spirală și o duci într-un loc anume. Într-o altă zonă poți pompa apa, care se duce pe niște pietre… ce să mai, bălăceală adevărată! ( când mai mergem o să fac niște poze, căci de acolo nu am momentan).

 

 

Copiii noștri sunt mega încântați de partea asta. Pentru că zilnic explorează și descoperă ceva nou, la același loc de joacă. Iar noi ne bucurăm de bucuria lor. Pentru ei am făcut pasul acesta cu mutarea.

Revin cu povești despre noi și despre Luxembourg.

Până data viitoare râmâneți zâmbitori!

Laloliette

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top