Scaun de mașină 4 – 11 ani

britax-kidfix.jpg

Scaun Britax 15-36 kg

Odată cu venirea lunii Septembrie și a apropiatei răciri a vremii ne vom confrunta cu o mică problemă atunci când vom încerca să îl așezăm pe Thomas în scaunul lui de mașină: nu va mai încăpea. Am avut dificultăți în fixarea lui in scaun, încă din primăvară, când îmbrăcat în haine groase accesul și punerea în scaun se transforma într-un efort considerabil.

Iar acum ținând cont că este și la vârsta la care debitul lui verbal este mai mare ca al Amazonului și mai ales faptul că mașina noastră are 7 locuri dintre care 2 poziționate strategic aproape în portbagaj, spre liniștea părinților, :) ne-am gândit ca viitorul scaun al juniorului să fie poziționat acolo pentru a respira liniștiți în timpul călătoriilor.

Dar odată gândită această minunăție de plan ne mai rămâne de achiziționat doar scaunul, căci în rest altceva nu ne mai lipsește.

În ciuda faptului că există o multitudine de variante disponibile pe piață, noi am decis să nu mai redescoperim roata și să profităm de tot research-ul făcut anterior și să mergem tot pe un scaun de la Britax-Romer, în ciuda faptului că se pot găsi și variante mult mai ieftine. Pentru aceia din voi care nu cunosc acest brand sunt unii dintre cei mai buni, în materie de scaune auto, (dacă nu cei mai buni) cu o experiență considerabilă în acest domeniu al scaunelor pentru copii, drept pentru care în mai toate topurile găsite de noi apar pe primele 3 poziții.

britax kidfix lateral

 

 

Din păcate pentru noi prețurile de achiziție al scaunului din România este considerabil comparativ cu prețurile din UK sau Germania (lucru pe care nu îl pot explica doar din perspectiva TVA și altor taxe din România, ci probabil se datorează lipsei de concurență). În România scaunul costă 800 ron, în UK  134 lire, iar in Germania doar 127 Euro. Ei acum bănuiesc că sunteți de acord cu mine că are sens să mai plătim 15 euro pentru transportul scaunului din afară căci oricum nu ajungem la cei 200 euro pe care ar trebuie să-i plătim aici.

 

 

 

inaltator graco

Pentru aceia dintre voi care nu doresc să achiziționeze un scaun ci doar un înălțător de asemenea e o ofertă extrem de variată și veți avea de unde alege. Noi am vrut însă să mergem pe un scaun care să ofere protecție suplimentară și să sporească efortul pentru lungile călatorii pe care le planificăm.

 

Despre scaun ce să vă spun: pare foarte trainic, ușor de folosit și la fel ca cel anterior pare durabil și ușor de exploatat în timp. Experiența noastră referitoare la întreținerea lui este că husele se pot da jos și spăla ușor iar pentru perioada de vară există o husă specială dintr-un material mai puțin călduros.

Din clipul de fixare de mai jos mi-au sărit in ochi următoarele: bumperul exterior de protecție pentru ușă și varianta atipică de ISOFIX detașabil, care permite folosirea scaunului atât pentru scaune cu Isofix, ci și fără. Noi plănuim să îl folosim pe unul din cele 7 scaune care nu are prinderea cu aceste cleme metalice dar cine știe dacă nu cumva domnișorul va decide dupâ căteva ture în portbagaj că vrea mai in față?! :)

 

Din punct de vedere al utilizatorului vă putem spune că Thomas a fost foarte încântat de scaunul lui anterior și de nenumărate ori a reușit să adoarmă în el- deci suspectăm scaunul ca fiind confortabil și îmbietor la somn. :)

Îl vom comanda în zilele următoare și de îndată ce ne va fi livrat vom reveni cu impresiile noastre la cald, atât cu privire la instalare, căt și referitoare la primele utilizări ale nerăbdatorului pasager.

 

 

Share this post

2 Replies to “Scaun de mașină 4 – 11 ani”

  1. Eliza says:

    Mamica adorabila, just so you know, cel mai safe pt Thomas (si pt Caroline la fel) este sa il dezbraci de hainele groase atunci cand sta in scaunul auto – adica sa nu aiba geaca pufoasa pe el. Scaunele auto nu sunt testate cu haine groase si in caz de Doamne fereste! s-ar putea sa nu asigure aceeasi protectie and stuff – un articol aici: http://blog.gracobaby.com/2012/12/10/keeping-baby-safe-and-warm-winter-car-seat-tips/ . Same goes pentru husele de scaun care nu sunt facute special pt acel scaun, de acelasi producator. Stii cum e, better safe than sorry. :)

    1. Laloliette says:

      Hihi! Eliza, ești o drăguță și mulțumim de info-uri, uite că nu știam! Dar când al meu soț a scris “haine groase” se referea la pantaloni lungi și hanorace. Că nici la pielea goală nu prea-i poți lăsa! :))) Noi nici când era mic nu l-am lăsat în mașină îmbrăcat și pe Caroline, la fel. Mi se pare că-i chinuim și că se supraîncălzesc! Vă pupăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top