1 Iunie – ziua 2

ninja-576-x-768.jpg

După petrecerea din cartier, azi a venit rândul meu, adică al tătălui, să petrec câteva ore impreună cu Thomas. Auzisem din cursul săptămânii ceva la radio despre o acțiune organizată de cei de la Lego in Mall Promenada, din București. Dată fiind experiența anterioară cu cei de la Promenada când au organizat o super expoziție și acțiune interactivă cu cei mici având ca temă explorarea Spațiului, am sperat ca și de data aceasta lucrurile să fie la fel de spectaculoase pentru cei mici. Și slavă domnului, așteptările ne-au fost răsplătite.

Deoarece urma să mergem la un eveniment legat de Lego, am reușit să il urnesc pe Thomas mai repede de clasicele  20 minute de rugăminți :) Ne-am imbrăcat amândoi cât mai lejer posibil, ne-am atârnat aparatul foto de gât și am plecat spre locul faptei….unde era o ditamai nebunia și hărmălaie specifică adunăturilor de kinderi.

privire de ansamblu

Evenimentul Lego era organizat la subsolul mall-ului in dreptul magazinului Hervis și a cafenelei Tchibo, acolo unde spațiul a permis amenajarea unei scene și a unui intreg circuit pentru cei mici. Copii intrau in spațiul amenajat pentru ei unde erau inregistrați și primeau o brățără și un formular ce trebuia să fie completat pe măsură ce parcurgeau etapele prestabilite. In momentul in care a primit brățara Thomas s-a uitat către mine și a concluzionat – ” E ca la festival, tati! ”

formular

Odată înregistrat și intrat în circuitul Lego ar fi trebuit să parcurgă cele 5 etape și să ia de la fiecare punct câte o ștampilă care certifica îndeplinirea misiunii. Ei, bun, acum vă puteți imagina cum stăteau lucrurile de fapt – o mare de copii care alergau în toate direcțiile innebuniți de mirajul pieselor de Lego și o mulțime de părinți și bunici care nu se mai opreau din a le da indicații celor mici. Din păcate și eu am fost azi unul dintre acei părinți care-i tot spuneau copilului ce să facă deoarece Thomas era atât de vrăjit și uimit de ce se întâmplă acolo, încât a reușit performanța să stea 10 minute in același loc :). Nu imi place deloc să il imping/impulsionez să facă lucruri și incerc să il las să le analizeze și să le facă in ritmul lui insă azi mi-a fost teamă că nu va reuși să parcurgă etapele și vom avea o adevărata tragedie, dar din fericire lucrurile nu au stat deloc așa.

Una dintre probele foarte apreciate a fost cea a echilibrului…și cum se poate ține mai bine echilibrul dacă nu cu cineva de mână? :D

echilibru

 

După 50 de minute de agitație, copilul în interior așteptând la tot felul de cozi și contemplând impasibil pe ceilalți copii care fugeau de colo in colo iar tatăl oferind indicații prețioase puștiului am ajuns și la finish. Acolo cei mici erau pozați cu macheta evenimentului și după 15-20 minute pozele erau printate pe un suport magnetic pentru a fi luate acasă și lipite conștiincios pe frigidere.

 

formalități 511 x 768

 

Am petrecut o oră placut agitată mulțumită celor de la Lego și Promenada și drept mulțumire la final ne-am indreptat regulamentar  spre magazinul juniorilor constructori să dăm Cezarului ce-i al Cezarului adică un nou Lego:D

Și desigur să nu uităm că la finalul zilei am devenit un adevărat Ninja..un pic cu susul in jos (mulțumită tatălui) dar tot Ninja ne numim!

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top