Cu ce se mai joacă a noastră Caroline

laloliette-210220174.jpg

Ce mai face a noastră Caroline la 1 an și 8 luni, și cu ce se mai joacă… Păi, în primul rând, l-ar imita pe Thomas în tot ce face și  atunci când îl copiază, foarte multe-i reușesc. Este vorbăreață, simpatică tare, fâșneață și foarte inteligentă. O iubesc de nu mai pot, iar de băieții nu mai zic.

Are o pasiune pentru păsări, iar printre preferatele ei sunt bufnița, găina și pinguinul ( de când a descoperit Happy Feet, dansează și se învârte la fel ca pinguinii din film… )

Îi place mult să bucătărească (amândoi au primit de la Moșu’ o bucătărie ) și își petrece mult timp la ea. Se spală la chiuvetă, aprinde plita și încălzește mâncarea. Are treabă o grămadă la ea acolo. Au primit cadou diverse accesorii pentru bucătărie, printre care: un set cu toaster din lemn, un set de cești pentru ceai (cu niște ceșcuțe mici, colorate și drăguțe). Iar noi fetele zilnic bem tee! Caroline îl pregătește cu grijă și toarnă singură în ceșcuțe  Se joacă și câte o jumătate de oră cu ele fără să se plictisească.

 

 

Tot la capitolul bucătărit își exersează îndemânarea și motricitatea cu un cuțit din lemn și niște fructe, fructe care sunt  prinse între ele cu arici. Este acest set de fructe de la Plan Toys. Am găsit ceva asemănător pe eMag, dacă doriți să le luați celor mici. Consider că merg atât la băieței cât și la fetițe, iar setul acesta s-a păstrat foarte bine, pentru că l-a primit Thomas când avea un an și jumătate. Și Thomas le-a redescoperit acum se joacă din nou cu ele, deci sunt o investiție pe termen lung.

 

Pe lângă bucătărit a noastră Caroline mai desenează, mai exact colorează. Muuuult! Am stat într-o dimineață o oră în dormitor, timp în care eu am împachetat la haine, iar ea a colorat neîntrerupt. Era adorabilă cu fața ei concentrată. A ajuns deja în punctul în care colorează fiecare zonă cu o culoare anume. Și îi place atât de mult să coloreze, încât o face peste tot: în mașină, acasă, la restaurant și bineînțeles la șevalet cu sau fără Thomas. Pentru moment nu i-am dat să coloreze decât cu creioane cerate. Noi le-am cumpărat pe acestea și sunt foarte mișto, cu o paleta coloristică variată.

 

De curând a descoperit cutia cu piesele de tren. Și îi place foarte mult să le unească, practic să construiască șina de tren. La capitolul tren avem piese de la IKEA . I know, IKEA rulz!!! Cred că momentan suntem norocoși pentru că în perioada asta, fiind mică, nu avem cereri de prințese Disney sau mai știu eu ce. Deși a descoperit-o pe Peppa Pig. Și îi plac purcelușii.

 

 

La capitolul construit se mai întreține cu Lego, cu care se joacă dinainte să facă un an. Îmi aduc aminte că prima dată s-a ridicat la bancuța lui Thomas, acolo unde-și ține el toate seturile construite. Și le scotea capetele figurinelor de Lego sau le dădea jos ce aveau pe cap. Făcea asta zilnic, aproape non-stop. Știu, o să ziceți că e mică pentru lego. Dar nu le-a băgat în gură și o supravegheam mereu. Se mai întâmplă să bage în gură câte o jucărie, dar rar… doar când nu o lasă Thomas să se joace cu ceva anume.

 

 

Carțile sunt și au fost prima ei iubire, momentan doar răsfoim la cărți când mănâncă, în special. Multe dintre ele au mâncare pe ele :))) Dar destul de rezistente și ele, ținând cont că sunt câteva cărți senzoriale care au încântat 4 generații copii. Printre preferate ei se numără: Crăciunul cu Norocel, Cum și-au petrecut jucăriile Crăciunul, Ferma, Pinguinul și prietenii lui, Lumea Animalelor (o luasem pentru Caroline dar Thomas a fost mult mai interesat de ea), Omida mâncăcioasă, 1,2,3 la Zoo, Bufnița pleacă în vacanță, mai sunt cele de la Usborne care-s foarte mișto, găsiți mai multe aici.

De-abia aștept să mai crească un pic să începem să decupăm împreună, să lipim și alte chestii care țin de arts & rafts.

Ai voștri copii mici cu ce se joacă? Ce activități preferate au?

 

 

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top