Gadget-uri în lupta cu timpul 4

what-type-of-clothes-should-be-dry-cleaned_resized.jpg

În articolul anterior povesteam despre faptul că intenționăm să schimbăm mașina de spălat rufe și să achiziționăm și un uscător de rufe deoarece anticipam că ne va simplifica viața. Perioada în care luam decizia asta era în jurul evenimentului cu Black Friday, dar deoarece urmăream niște modele 2015 nu ne așteptam să le găsim reduse în vinerea cu pricina. În consecință ne-am pus pe citit și comparat specificații de la diverse modele, am întrebat diverși prieteni care foloseau uscătoare de rufe și până la urmă mergând pe instinct, am decis să facem un switch de la Whirlpool la Gorenje.

Am achiziționat un pachet promoțional care conținea mașina asta de spălat, Gorenje W7523 și uscătorul Gorenje D7564 și al cărui preț la vremea respectivă a fost 2999 RON. Pentru noi a contat foarte mult ca uscătorul să fie clasa energetică A, pentru că intuiam o folosire intensivă, lucru care se adeverește în această perioadă rece a anului.

Dar să le luăm un pic pe rând și să vă spunem câteva chestii despre ele: mașina de spălat W7523.

masina spalat W7523

  • are o capacitate de spălare de 7 kg – dar nu știu dacă am atins-o până acum deoarece, spre supriza mea, se pare că nu avem 7 kg de haine de același tip, deci în final asta e o găselniță de marketing
  • un sistem de blocare pentru copii care de altfel ar fi foarte util și folositor și pentru noi, dacă nu le-am inchide in camera lor cu cheia – avem un spațiu special pentru mașina de spălat.
  • posibilitate de setare a orei când să înceapă programul de spălare
  • un ecran mare cu afișaj LED care arată o multitudine de informații și opțiuni pe care nu l-am înțeles din prima zi și nici acum nu imi spune prea multe
  • o grămadă de programe și opțiuni pentru diverse tipuri de haine și modalități de spălare, de îți stă mintea în loc și nu știi cum să le folosești – de la program pentru șosete desperecheate :)) și până la un program ecologic prietenos cu pinguinii de la Polul Sud
  • în rest este silențioasă, spală și stoarce foarte bine și îș face corect treaba pentru care am luat-o.

Ajungând însă la domnul uscător, pe care l-am cocoțat deasupra doamnei mașină de spălat, entuziasmul se schimbă în mod evident, căci dumnealui este un adevărat gadget care ne dă un avantaj semnificativ în lupta cu timpul. Fiind primul nostru uscător rufe este posibil ca și noi să fim extrem de ușor impresionabili dar cu toate acestea vă asigurăm că face o treabă foarte bună dumnealui și prin utilizare facem o economie considerabilă de timp și energie prin faptul ca nu mai întindem nici o rufă pe nicăieri. Uscătorul D7564:

uscator D7564

  • are aceași capacitate de 7 kg de rufe dar din nou nu cred că am reușit să îl încărcăm la maxim până acum
  • are clasa de eficiență energetică A+.
  • diverse programe de funcționare in funcție de materialele hainelor – nu sunt atât de multe precum cele de la mașina de spălat de dedesubt dar destul cât să te încurce

Le folosim de aproximativ 5 luni și până acum nu avem decât cuvinte de laudă la adresa lor deoarece ne simplifică și ne ușurează în mod semnificativ operațiunile legate de spălatul hainelor. Le putem folosi în timp simultan și pe parcursul unei zile putem spăla și usca succesiv 4-5 mașini in funcție de disponibilitatea noastră de a le sorta inițial și de a le aranja in dulap ulterior. Și dacă vă întrebați cum ies hainele în urma uscării vă pot spune că sunt numai bune pentru purtat – mai puțin cămășile sau pantalonii, care trebuie călcați – sunt calde, moi și sensibil mai pufoase și plăcute la atingere – nu ne este încă clar dacă asta este o consecință a mașinii de spălat sau a uscătorului.

Din punct de vedere al consumului de energie electrică noi am constatat un plus de aproximativ 40 RON pe lună – dar asta pentru că suntem pe un plan tarifar al energiei electrice pentru firme- in mod normal ar trebuie să fie undeva in jur de 20-25 RON adică mai mult decât decent pentru cele 15-20 utilizări lunare ale uscătorului.

Concluzionând, noi suntem clar mulțumiți de alegerea făcută și considerăm că achiziționarea uscătorului a fost o alegere inspirată dar fiind faptul că l-am folosit intensiv in această perioadă de iarnă, iar dacă unii dintre voi încă sunteți nehotărâți da-ți-ne de știre și vă vom răspunde la orice întrebare legată de utilizarea lor.

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top