Mișcare acasă

miscare-acasa.jpg

Întotdeauna mă uit cu mare admirație la cei care au un program aglomerat, 1-2 copii și printre multitudinea de lucruri pe care trebuie să le facă în fiecare zi, ajung de 2-3 ori săptămână și la sală. La noi În familie, din păcate, nici unul nu ajunge la sală deloc. Desigur probabil că asta e o consecință a faptului că nici Înainte de apariția copiilor nu am avut o preocupare constantă în această direcție, însă acum, spre deosebire de trecut, chiar simțim nevoia de puțină mișcare. Dar este una să simți și să îți dorești ceva, și alta e chiar să o poți face. Dat fiind programul zilnic și cei doi kinderi, singura alternativă pe care o avem pentru a nu ne ieși de tot din formă este să facem ceva mișcare acasă, în cele câteva minute pe zi, pe care le putem considera libere. :)

În ciuda faptului că nu reușim să facem mai deloc sport suntem totuși conștienți de necesitatea lui și am făcut câțiva pași în direcția unei vieți mai active prin achiziționarea unui smartwatch Garmin ( vă puteți imagina că trebuie să ai o motivație serioasă pentru un asemenea ceas, nu? :D ) dar dincolo de alergatul din luna Decembrie altceva nu prea am făcut.

Zilele acestea mă uitam pe meniul mai sus menționatului ceas și am găsit o aplicație numită 7-min. Nu știam mare lucru despre asta și am dat un search rapid pe google unde am dat peste site-ul 7-min.com.

Site-ul prezintă 12 tipuri de exerciții care se pot face indoor timp de 7 minute pentru a vă reintra in formă și nu numai. Dacă veți parcurge cel puțin odată cele 7 minute de exerciții propuse veți observa că nu sunt deloc ușoare și cer ceva determinare de a fi duse la bun sfârșit. Eu mi-am propus ca incepând cu ziua de mâine, in fiecare dimineața, după ce beau cafeaua și se trezește trupa de pitici să incerc să parcurg aceste 7 tipuri de mișcări.

Iar apoi, în zilele următoare, dacă voi mai putea sta în șezut pentru a vă împărtăși experiența, o voi face!

Ulterior am dat și de clip-ul ăsta pe Youtube care arată aceleași mișcări de pe site.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top