Weekend mucios

thomascaroline_result.jpg

Unul dintre lucrurile cele mai dificile cu privire la a avea copii este să se îmbolnăvească. Iar dacă este ceva și mai dificil decât asta, atunci cu siguranță este să ai 2 sau mai mulți copii bolnavi în același timp. Și cum primăvară asta aproape că își intră în drepturi depline și noi nu dădusem cezarului cele necesare în materie de răceli & co, ne-am procopsit cu o întreagă listă de  afecțiuni, chiar acum când ne bucuram că ne păzi sfânta imunitate.

Totul a început cu streptococul beta pe care Thomas l-a achiziționat de la grădi și pe care l-am reperat în urma unui exudat făcut chiar de mine, deoarece băietul nu a avut chimie cu nimeni la Sanador astfel încât să se apropie cineva de gâtul lui. După ce începusem tratamentul cu Ospen pentru faimosul streptococ, într-una dintre seri am gătit pește – moment în care același băiet a avut o ditamai reacția alergică (am chemat chiar și ambulanța) și in urma acestui episod i s-a accentuat tusea și se pare că i s-a reactivat și o răceală un pic mai veche.

Între timp Caroline începu să tușească destul de frecvent și puternic și am decis să mergem din nou la Sanador, să o asculte cineva pe micuță la plămâni. Cum era și normal am mers toată trupa, motiv pentru care la un moment dat a fost ascultat și micul Stomtrooper. După ce a terminat de ascultat doamna doctor ne-a comunicat că al nostru băiet are o formă ușoară de pneumonie. Vă dați seama ce fețe am făcut amândoi când am auzit asemenea grozăvie. Am luat cuminți o ditamai lista de medicamente și instrucțiuni de administrare și folosire, împreună cu toată suita de interdicții asociate am plecat cuminți spre casă. Caroline, cea cu care plecasem inițial la consult, în ciuda tusei violente era mult mai bine decât Thomas, care nu prezenta dealtfel niciun semn care să ne ridice suspiciunile unei asemenea afecțiuni precum pneumonia. ( Ne tot minunam de norocul pe care l-am avut că am mers la consult cu ea și am descoperit această pneumonie timpurie care altfel s-ar fi accentuat și cu siguranță lucrurile ar fi fost cu mult mai complicate)

Ajunși acasă Olivia a pregătit niște fișe de monitorizare șn care ne notăm ce și cum le administrăm piticilor și am început ușor, ușor să le ne focusăm să le dăm la timp medicamentele prescrise. Dacă cu Thomas nu avem absolut nicio problemă în ceea ce privește luarea siropurilor, ba mai mult la unele dintre ele avem rugăminți fierbinți să mărim doza, nu același lucru se poate spune despre Caroline, care la fiecare linguriță de sirop pe care reușim să i-o dăm, în secunda numărul 2 vomită. Aceasta mică domnișoară ne pune serioase probleme cu privire la administrarea medicamentelor și până acum singura variantă care pare să funcționeze pare a fi administrarea de aerosoli. ( și aici avem ceva dubii că a vărsat de 2 ori până acum)

În momentul de față, suntem în mijlocul weekend-ului dar și în plin tratament pentru răcelile piticilor drept pentru care acest weekend, îl vom petrece exclusiv in casă inventând jocuri, joculețe și alte subterfugii pentru a ne alunga plictiseala și a implica și distra pe toată lumea, de la mic la mare.

Deci dacă aveți idei sau sugestii de activități care se pot desfășura indoor dați-ne de veste căci lipsa somnului din timpul nopții dăunează grav ideilor din timpul zilei.

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top