Job-ul de mamă

Plimbare-Bucuresti-116.jpg

De vreo 5 ani de zile sunt WAHM (work at home mom) cu acte-n regulă! Descrierea jobului? Mamă full time, 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pe săptămână și tot așa. În toți acești ani, am ieșit cu fetele de maximum 7 ori; cu soțul la mare 1 noapte în Vamă, acum vreo 4 ani, într-o vacanță la Viena de 3 zile (pentru că am primit cadou city break-ul) și 2 zile la munte la un moment dat, tot cu Dragoș. În toată discuția mă refer la a merge fără Thomas, căci fără Caroline momentan nu am plecat nicăieri :)) Ah, ba da, la cosmetică, în jur de 1h max 1h20′ … timp în care ea a stat cu al meu soț și cu Thomas. S-a descurcat de minune cu doi copii home alone! Good job, honey! Îți mulțumesc pentru că mă pot baza pe tine!

Cred că sunt foarte multe persoane care gândesc: eh, stă acasă și lucrează, ce bine de ea, își face programul cum vrea, se trezește când vrea, nu este nevoită să-și calce bluzele și să se aranjeze ca să meargă la birou și e tare că nu are șefi! E job-ul perfect! Is it? În afara treburilor legate de creșterea copiilor (aici intră hrănit, gătit, adormit, drăgălit, plimbat, jucat, iubit non stop) cele câteva casnice, comisioane, mers la bănci și fiecare ce-o mai avea de făcut. În toți acești ani de când stau acasă m-am ocupat și de Social Media, de câteva conturi de Fb, am lucrat o perioadă scurtă și într-o agenție de turism, de vreo 2 ani încerc să scriu constant și pe blog, renunțând treptat la conturile de social media. Șefii mei sunt copiii. Amuzant, nu? Ei mă vor non stop la nani, la masă, la joacă, afară, la baie, peste tot, ce să mai! Oh, iar ei sunt foarte exigenți! Nu vor să-i las singuri mai deloc. :)) Deci doar în reprizele de somn am o pauză de la job. Haha, cred că d-aia îmi place atât de mult să dorm!

Nu mă plâng, nu vreau să mă înțeleagă cineva greșit! Îmi iubesc viața și pe copiii îi ador, iar toți acești ani de stat cu ei acasă cât sunt mici, nu se vor mai întoarce, poate doar atunci când voi fi bunică și voi sta cu nepoții, dacă va fi cazul. :) iar timp pentru mine îmi voi face când voi fi ei mai mari. So, I love my job, nu aș înlocui-o pentru nimic în lume cu o alta, well maybe sometimes.

Dar de cele mai multe ori este copleșitor să fii mamă, e epuizant, încerc să caut resurse de răbdare pentru toate rotițele pe care copiii le ating și le scârțâie la mine-n cap de-mi vine să urlu câteodată sau să merg să alerg…. Sunt multe de făcut, vrei să faci aia, apoi pe cealaltă, timpul e scurt. Sunt zile în care efectiv, în afara cafelei de dimineață ,pe care mă chinui să o savurez singură, nu reușesc să stau apoi 20 de minute să fac ceva/orice (să străng prin casă, să bag la spălat, să străng dezastrul de la bucătărie făcut după ce-i prepar masa, să adun jucăriile care urmează să fie înșirate again and again). Asta mică are zile când efectiv atât doarme, 20 de minute. De cele mai multe ori rămân nemâncată și mai ciugluesc din ce îi fac ei dimineața sau la prânz și stau și mă întreb de unde fac lapte, probabil nu are legătură cu mâncatul, nu? :) E o responsabilitate imensă să fi mamă și am tot respectul pentru toate mamele, indiferent dacă lucrează de acasă sau nu, toate fac sacrificii pentru a le fi mai bine copiilor lor și pentru a-i crește cum pot mai bine și mai frumos cu putință.

Acestea fiind zise/scrise vă invit să uitați la acest video pentru a ne descreți un pic frunțile!

https://youtu.be/HB3xM93rXbY

Enjoy it!

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top