10 restaurante kids friendly în București

thomas11.jpg

Odată cu vremea urâtă, cu ploile și sezonul rece se limitează destul de mult locurile unde putem merge cu copiii noștri. Încă de pe vremea de când eram însărcinată și eram dornici să ieșim în oraș, la un pahar de vorbă sau pur și simplu să mâncăm ne blocam la întrebarea: oare acolo se fumează?

Știm foarte bine cum sunt pe la noi zonele de nefumători de prin restaurante, cafenele, etc – fie că stai la fumători sau la nefumători este tot una. În cluburi, nu mai zic, pleci și tu parfumat, dușat, coafat și te întorci duhnind a tutun și cu ochii înlăcrimați, dar aici nu mergem cu copiii. Eh, o să începem să ieșim din nou în oraș și pentru că atunci când ai copii nu cauți neapărat un restaurant cu loc de joacă ci unul unde nu se fumează, pentru că îi poți lua în rucsăcel niște culori, o carte, o mașină, etc.

Am câteva locuri notate, ce-i drept în unele dintre ele încă nu am ajuns, dar sperăm să o facem în viitorul apropiat în formulă completă!

1.Trattoria Il Calcio – aici au separee pentru nefumători și mergem tot timpul când ne este poftă de Tortellini al Forno, ne comandăm amândoi același lucru de câțiva ani buni, iar pe Thomas nu-l putem convinge să-și comande altceva decât Pizza Marguerita, cred că este cea mai bună de peste tot de unde am încercat.

Bonus: au loc de joacă pentru copii în cele două locații: Herăstrău și Obor, iar în celelalte îți dau pentru cei mici hârtie și culori.

2. Calif – este unul dintre locurile pe care l-am frecventat cel mai mult în ultima vreme! Iar califatul din Militari este destul de spațios, pe 2 nivele și unde mai pui că Thomas adoră dil-ul! :)

3. Hard Rock Cafe – este un loc unde se fumează, dar nu se simte! Ventilația este făcută atât de bine, încât nu simți nici un iz de țigară. So, mergeți! Au burgeri buni!

4. La Plăcinte – aici au tot felul de plăcinte umplute cu brânză, dulcețuri, varză. etc și câteva mâncăruri tradițional românești. Noi am fost la cel din Romană, de pe Dacia și din Aviației. Dacă nu mă-nșel au vreo 6 restaurante deschise în București, unul în Iași, două în Brașov și mai nou în Sibiu.

5. Beca’s kitchen – este un alt bistro deschis de o tipă, Andreea Beca. N-am ajuns aici, dar sunt câțiva prieteni de-ai noștri care au mers și care îl recomandă cu multă căldură. În plus, preparatele sunt gătite sănătos (grill, cuptor, baie de aburi) și nu folosește semipreparate, pare un loc numa’ bun de încercat!

6. White Horse – este locul potrivit de mers pentru un eveniment alături de cei dragi, au un meniu meditarenean care include fructe de mare, salate dar poți găsi și delicatese din rață și vită! Aici există un loc de joacă generos ( 200mp) pentru cei mici care arată foarte bine!

7. Ceainăria La Vlaicu – am fost pentru prima dată la un party al unor prieteni. Aici, vara este superb dar cred că și-ntr-o zi răcoroasă de toamnă puteți merge liniștiți! Au o curte în spate, cu multă verdeață – tu poți bea o limonadă în tihnă – în timp ce copiii se joacă la aer (dacă le iei și o mașină, trotinetă ceva – le dai de lucru). 

8. Le Grenier a Pain  – au un concept de brutărie, dar și un bistro unde poți mânca supe, quiche-uri, tarte, sandwiches, etc. Aici nu am mers încă, dar ne-a fost recomandat locul de către o prietenă.

9. O cafenea renumită pentru cafeaua extrem de bună este Origo. Din păcate nici aici nu am ajuns, dar am promis prietenei mele, Andreea, că mergem odată să savurăm o cafea împreună. Și la Summer Well au avut stand, iar în momentul în care am trecut prin fața lor, simțurile mi-au fost ademenite și zăpăcite de aroma de cafea bună!!! :)

10. M60 – s-a deschis recent și am tot citit despre el că e foarte drăguț! Și pe acesta trebuie să-l bifăm, plus că nici aici nu se fumează! Big yay!!!

Cam atât de la noi, dar dacă aveți și voi recomandări de locuri unde nu se fumează și putem ieși cu ai noștri copii sau cu prietenii, le așteptăm cu drag pentru a le publica!

Laloliette

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top