21 de săptămâni

DSC03449_2.jpg

Vă zic sincer că nu știu când a zburat timpul, dar here I am! Am 21 de săptămâni (și 3 zile – ca să fiu precisă) și mă simt bine. Am trecut peste hopul cu amniocenteza ( o să povestesc într-un alt post cât de curând) și acum parcă visez și mă trezește la realitate Elefănțica, căci așa o alintăm, de fiecare dată când sughită și când face adevărate tumbe. Pe ea o simt mult mai bine, decât l-am simțit pe Thomas, este foarte, foarte activă!

Greutate – acum am 53 de kilograme ( am pornit de pe la un 49, văd că în aplicație mi-am notat de la 49,5)

Pofte –  Nu am avut nici în prima sarcină, altele decât poftele mele obișnuite de ciocolată și de dulciuri, deci eu cred că este un mit asta cu trimisul partenerului în miezul nopții după pepene roșu sau nu știu ce tip de prăjitură.

Odihnă – în general dorm bine și nu mă trezesc decât atunci când merg la Thomas sau la toaletă, că na trebuie! :)

Alimentație – nu s-a schimbat foarte mult, evit doar brânzeturile nepasteurizate, fructele de mare (oricum nu mă omoram cu ele, ce-i drept mai gustam așa din porția soțului, dar rar)  și încerc pe cât posibil să mănânc carnea foarte bine preparată termic.

Sport – cu excepția ieșirilor zilnice la locul de joacă și la Lidl nu mă laud cu foarte multă mișcare! Deși mi-am instalat o aplicație de pilates prenatal pe iPhone, nu am făcut deloc excerciții din până acum. Tot vreau să iau mingea de gym de la boxă, s-o umflăm dar n-am reușit. :) Ah, și când n-am bicicletă sau trotinetă de cărat o luăm pe scări, când e într-un mood bun Thomas.

Bad habits – n-am renunțat la cafea, de fapt, m-am reapucat, căci am avut o perioadă când o stopasem, dar îmi place prea mult, doctorii și studiile zic că e ok cu 1/zi. Beau una la câteva zile, cu lapte și spumă. În prima sarcină îmi cumpărasem decofeinizată, acum m-am gândit că mai bine beau una bună decăt una trecută prin procesul de procesare… Mai mânânc mușchi file fiert și afumat, from time 2 time, mai beau o bere când ne vedem cu prietenii și cam atât.

Good habits – mănânc zilnic salate, nuci și semințe și în general mâncare gătită de mine. Sora mea mi-a recomandat să beau dimineața un pahar de apă caldă cu lămâie stoarsă pe stomacul gol, am pus și miere. :) face bine la sistemul digestiv. Puteți citi un articol pe tema asta și aici. Beau multe lichide, cam 2-3l/zi, aici includ apă, ceai, fresh portocale.

Și ca să închei, săptămăna viitoare merg să-mi fac morfologia de 22 de săptămâni și de-abia aștept să o văd din nou pe Elefănțica noastră!

Un weekend senin să aveți,

Laloliette

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top