Ajutoarele mele în perioada alăptatului

breasfeeding-essentials.jpg

Mă bucur de perioada în care alăptez cât pot de mult pentru că este unică, iar aceste momente când mă conectez cu Caroline sunt magice, așa am simțit și la Thomas. Sentimentele care se nasc atunci când ai un copil sunt incomparabile și incomensurabile. Alăptatul este cel mai natural și sănătos mod de a-ți hrăni copii si o mare bucurie.

Pentru multe dintre mame alăptatul este dificil, ele confruntându-se cu diverse probleme, și pentru că nu există suficientă informare în majoritatea maternităților din România, conectarea cu nou-născuții nu se mai face într-un mod optim și astfel se ajunge la hrănitul celor mici cu lapte praf. Mamele nu primesc sprijinul necesar din partea cadrelor medicale, cum nu primesc nici toate informațiile despre cele două nașteri, cea naturală (spontană) și cea prin cezariană, dar acest subiect îl voi aborda într-o postare următoare.

Revenind la alăptat, deoarece între 1 și 7 august 2015 va fi Săptămâna Mondială a Alăptării vreau să vă arăt care sunt ajutoarele mele în materie de alăptat: produse și articole de îmbrăcat prietenoase.

1. Rochie cu bretele, 2. Ghid de alăptare – Dr Jack Newman (am scris și aici despre cum m-a ajutat pe mine) 3. Geantă Mutsy este foarte încăpătoare și poate fi folosită atât pentru mamă cât și pentru copil 4. Pompă manuală Avent Philips – o am de acum 4 ani și am folosit-o intens la Thomas și acum la fel, nu plec nicăieri fără ea. 5. Gel Balm pentru sâni, am folosit în maternitate pentru calmarea mameloanelor. 6. Peduri sâni sunt super utile! 7. Ceai pentru stimularea lactației Fares  8.Cămașă denim – toate bluzele pe care le am cu nasturi sau capse sunt foarte folosite în această perioadă! 9. Top bretele – eu le folosesc pe toate, decât îți dai breteaua jos și ești gata!  10. Set sutiene pentru alăptat – ia-ți vreo 4-5 (inclusiv o bustieră ). 11. Prosoape bumbac – mi-am luat 2 seturi înainte să nasc. Atunci când am copilul la unul dintre sâni, celălalt începe să-mi curgă automat și am mereu la îndemână un prosopel. 12. Apa o care după mine peste tot pentru că mii se face foarte sete când alăptez și mă hidratez cu minimum 3l/zi. Iar sticla de la aqua carpatica, de 1,5 mi se pare perfectă! 13. Tricouri pentru alăptat 14. Bluză Zara

Serbare Thomas-69 July 152736 x 1536-2

La Thomas eram destul de jenată să alăptez în public, țin minte că de două ori m-am așezat în Herăstrău, pe bancă, iar în restul dăților îl alăptam în mașină. Acum nu mai am nicio jenă și mi se pare atât de natural și de firesc să-i oferi sânul atunci când îl cere, indiferent de locul în care te afli: în parc, la terasă, acasă sau în vizită.

Voi alăptați în public?

Laloliette

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top