Cu sau fără cercei la naștere?

Johannes_Vermee300-x-300-pixels.jpg

Help!

Avem nevoie de părerile voastre, părinți de fetițe ( în special). Am ajuns și în punctul acesta și trebuie să luăm o decizie dacă îi punem cercei din maternitate sau nu. Asta este marea întrebare pentru noi. Mie-mi plac cerceii foarte mult! Deși de o perioadă am renunțat la a-i mai purta zilnic, atât eu, cât și soțul ne dorim să poarte și Elefănțica noastră cercei.  Suntem pe aceeași frecvență, din punctul ăsta de vedere. Dar apropiindu-se data nașterii, eu am început să am second thoughts (în legătură cu perioada, adică nu mă pot hotărî dacă să îi facem găuri din maternitate sau nu) și am dat peste niște articole scrise de alte mame, cu păreri pro și contra.

Issues:

1. Când e cel mai bine să-i faci găuri? Când e mică sau când e un pic mai mare?

2. O doare când se face gaura? Normal! De durut doare la fel, e clar, doar că atunci când e mică nu conștientizează ce se întâmplă.

3. Infecția – cum e cu ea? Este predispusă înfecțiilor, dat fiind că va avea 1-2 zile?

4. Ce fel de cercei sunt mai ok? Eu mă gândesc că cei rotunzi, fără șurub (chiar dacă acum sunt tot felul de sisteme cu înșurubat ca să nu iasă din urechi, dar parcă tot jenează cumva în spate acolo)

Ce experiențe aveți cu fetițele voastre legate de cercei? Cum ați procedat? Împărtăși-ți-ne și nouă experiența voastră legată de cercei.

Mulțumim tare mult!

Sursa foto: wikipedia

Laloliette

Share this post

1 Reply to “Cu sau fără cercei la naștere?”

 1. Eliza says:

  Noi i-am facut gauri din maternitate, in primele 6 saptamani a avut cerceii medicinali de acolo, iar dup-aia i-am schimbat cu cercei cu surub (din ala de se infileteaza). I-am pus si snur rosu la manuta.
  Lucrurile au stat asa:
  – in alea 6 sapt, a reusit cumva sa isi agate un cercel cu snurul de la mana si si-a scos cercelul din ureche;
  – cand i-am pus cerceii cu surub, pe la vreo 3-4 luni si-a agatat de vreo 2 ori cercelul, s-a speriat, a plans, no harm done;
  – saptamana trecuta si-a smuls de 2 ori un cercel din ureche, desi se presupune ca n-ar trebui sa aiba cum, ca e mega sistemul vietii. Poate a fost mai bine asa, ca altfel isi rupea urechea.

  Drept urmare, dupa 9 luni de peripetii cu cerceii, i-am scos de tot si nu planuim sa-i mai punem curand, din cauza ca se trage de urechi si nu isi da seama cu ce forta o face. Daca ar avea cercei rotunzi (sau cu tortita), sunt ferm convinsa ca si-ar rupe lobul urechii.

  O sa ii mai bag din cand in cand un cercel in ureche, ca sa nu i se astupe gaurile. Asta daca nu uit. Si daca i se astupa gaurile, o sa i le refacem cand nu se va mai trage de urechi/o sa ne ceara ea sa ii punem cercei.

  Cam asta e experienta noastra :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top