Cu ceva întârziere reușim și noi să așternem pe monitoare câteva impresii cu privire la ediția de anul acesta a festivalului portocaliu aka Summer Well. De la bun început e bine de știut că noi suntem subiectivi cu privire la aspectele menționate din prisma faptului că suntem iremediabil indragostiți de toate lucrurile ce se întâmplă la acest festival.
Pentru prima poză îi mulțumim tare mult fotografului Cătălin Georgescu (pe care-l găsiți aici și aici).
Anul acesta a fost de asemenea o premieră pentru noi deoarece am fost pentru prima oară în formație de 4 și ne-am întors din nou la folosirea căruciorului.
Așadar să trecem la aspectele organizatorice care ne-au atras atenția și ce merită menționate:
Parcarea – ca și în ceilalți ani, regula primului venit, primului parcat a funcționat și acum. Locurile de parcare din proximitatea domeniului Știrbei nu sunt foarte multe însă cei care ajung mai târziu la festival au avut totuși unde să lase mașinile deoarece Buftea e mare și în final totul se reducea la puțin mai mult de mers de la mașină la punctul de acces. La fel ca in anii trecuți exista posibilitatea folosirii unei linii dedicate RATB din Piața VIctoriei pânâ in Buftea și retur.
Accesul – a fost impecabil și bine organizat, astfel încât la orele 6, când am ajuns noi, în fiecare dintre cele două zile am reușit să intrăm în aproximativ 5-7 minute. De remarcat faptul că pentru cărucioare există o poartă de acces separată unde este personal dornic să te ajute cu transportul căruțului.
Scena – începând cu cel de-al treilea an scena este poziționată în spatele unei clădiri din cadrul domeniului. În consecință, poziția spectatorilor este invariabil aceeași iar pe cei cu toddlers în dotare, în mod implicit îi găsiți diametral opus scenei, în spatele terenului. Pentru a prinde un așa zis loc bun este bine să ajungeți un pic mai devreme deoarece zona se aglomerează destul de repede pentru că aici se găsesc pufi și sezlong-uri Orange.
Activitățile disponibile – anul acesta nu am fost atât de aventuroși deoarece Caroline avea doar 1 lună și 3 săptămâni și am fost destul de precauți cu ea. Cu toate acestea am reușit să îl urnesc pe Thomas și am explorat un pic împrejurimile aruncând un ochi pe la corturile existente și activitățile cvasi-promoționale existente la fața locului. Încercăm să le enumerăm un pic după cum urmează: balonul Orange, un fel de rafting pe lacul din complex, de body painting și tatuare Orange, un colț cu activități pentru copii, plimbări organizate de ghizii de Arcen și nu în ultimul rând Luminarium, pe care l-am ratat într-un mod inexplicabil.
Iar pentru cei care aveau răbdare și chef exista chiar și o frizerie funcțională :) la colțul Elle.
Food – diversitatea nu a fost un punct forte anul acesta. Am mâncat de la Calif care au fost erau extrem de operativi și nu exista coadă la ei ( pregăteau în avans 3 tipuri de preparate și totul mergea ca pe roate) și de la niște băieți care făceau niște “wannabe burgeri” nerecomandabili decât dacă voiai să eviți timpul de așteptare de 30-45 minute de la Burger Van. Mai erau și chinezii de la Wu Xing dar anul ăsta nu prea era mare bătaie la ei – poate și din cauza faptului că aveau prețurile cele mai mari de pe acolo.
Later edit – aflăm după o săptămână că mai erau niște băieți cu burgeri și anume Switch Eat – nu știam de ei și nici nu erau vizibili pe acolo.
De vroiai să te răcorești găseai înghețată La strada, care spre supărarea celor care scriu, se servea doar în pahare și caserole de plastic, adică total necomestibile :P
De asemenea anul acesta mi s-a părut inedit că li s-a permis accesul ( sau nu?) celor care făceau vată pe băț. E clar că unul dintre organizatori avea niște pofte în acest sens… Ca și noi de altfel. :)
Drink – bere, suc, apă, vin și chiar aperol puteai găsi.Iar cei ce vindeau Aperol și finețuri din astea o făceau cu stil.
Bonus o limonadă facută ca la carte.
Music – anul acesta line-up-ul nu a fost la înălțimea celui din 2014 și acest lucru s-a văzut mai ales în numărul participanților la festival. Anul acesta nici o trupă spectaculoasă sau mainstream, ( nu am reușit să-i prindem pe Kasabian și Foals, din motive evidente) dar pentru noi personal acesta a fost încă un punct în plus pentru întreg happening-ul; la o adică nu strică un pic de educație muzicală și niște trupe care vor ajunge mari și nu vor mai concerta in RO.
Las mai jos câteva idei care mi-ar plăcea să fie puse in practică anul viitor- cine știe poate chiar ajung cumva la urechea organizatorilor.
1. Restaurantele și punctele de interes ar fi bine să fie semnalizate mai bine pe harta existentă in aplicație.
2. Aplicația ar putea fi un mai “pushy” și să îți amintească de locurile de bifat sau chiar să semnalizeze printr-un push notification trupa care e pe scenă în fiecare moment.
3.Ar fi tare dacă abonații Orange ar putea folosi un “wallet virtual” și tot ce este consumat/cumpărat la festival să intre automat pe următoarea factură. Din ce am văzut un început in această direcție a fost făcut cu integrarea cu aplicația de taxi Clever
4. Nu ar fi rău dacă s-ar găsi o variantă “eco friendly” pentru accesul în anumite puncte cheie ale domeniului. De exemplu dacă ești cu un cărucior și vrei să ajungi în partea unde se afla balonul, șansele sunt destul de mici.
Impresie generală – Pentru noi, în 4, simplu fapt că am ajuns in ambele zile la festival a fost o mare realizare. După cele două zile de happening nu am rămas insă cu un mare wow pe față, ca în anii precedenți. Poate că am fost deja acomodați cu întreg conceptul, poate că nu se simțea vibrația unui mare band care urma să perfomeze sau că anul acesta Orange nu a reușit să reinventeze și să aducă nimic spectaculos sau poate că nu am reușit noi să ne acomodăm și să ne destresăm suficient de bine pentru a ne bucura de toate lucrurile mișto care erau acolo. ( mai puțin fumul excesiv de țigară care ni s-a impregnat în haine, piele și l-am simțit pentru două zile, în ciuda faptului că vorbim de un eveniment in aer liber)
Așteptăm cu mare interes ediția de anul viitor și avem un presentiment că va fi ceva cu adevărat spectaculos și intens, ce va merita această așteptare.