Diversificarea

Caroline.jpg

Noi am început diversificarea mai târziu (pe la 6 luni jumătate) pentru că ea mânca foarte bine și am fost foarte relaxată. Zic mai târziu, pentru că by the books e recomandat la 6 luni punct. :) Și cu Thomas am procedat la fel și a fost foarte ok.

Supele au fost primele introduse și dintre alimentele pe care le-a gustat le pot enumera pe următoarele: morcov, pătrunjel, păstârnac (sunt cele cu care am început), țelină, mere, pere, portocale, ardei ( aveam pus la congelator de al meu soț, încă din vară) cartof, ceapă, dovlecel (care nu prea-i place), carne de vițel, de pui, gălbenuș de ou, iaurt, unt, orez, cereale, mango, banane, ulei de măsline, brânzică făcută din lapte

Vă pot spune că am respectat regula de 3-4 zile de introducere a unui aliment nou și încă mă țin de ea. În plus, am făcut o pauză cât am fost plecați în Austria pentru că mi-a fost un pic teamă de alergii deoarece Thomas are un fond alergic (la leguminoase) și nici ei nu i-am dat încă dar urmează.
După 2 – 3 luni pot spune că este înnebunită după fructe, iar masa principală preferată rămâne cartoful copt cu gălbenuș de ou & iaurt. Ce nu-i place pur și simplu nu mănâncă sub nicio formă. Ca și etapă suntem tot în faza în care toate-s pasate.

Ca metode de gătit am steamer-ul cu aburi de la Philips Avent și pentru un gust mai bun al mâncărurilor îi mai pregătesc pe plită.

La capitolul tacâmuri folosesc de la IKEA acest set și am primit de la Cristina de la Kidscenter.ro o linguriță Squirt. Această linguriță este ideală pentru perioada de început. De ce?

  • îl poți hrăni ușor pe cel mic
  • se folosește prin apăsarea recipientului (unde se și stochează piureul)
  • are un capac și este ideală pentru mesele în aer liber
  • se curăță foarte ușor, inclusiv în mașina de spălat vase
  • are BpA-free, Phthalate-free și PVC-free

Ca și dezavantaje pot spune că-mi pare rău că se poate utiliza doar la începutul diversificării, când piureurile sunt fluide.

Dacă v-am stârnit interesul, cei de la Kidscenter au și un concurs care se derulează pe pagina lor de Facebook prin care dau ca premii 3 lingurițe Squirt.

 

 

Hidratarea este foarte importantă și eu îi dau apă mereu. Nu are o cană pe care o preferă, ci mai degrabă îi place să simtă apa într-un pahar clasic de sticlă… în plus, o alăptez în continuare la cerere! Deci primește lichide la orice oră.

La voi cum a decurs perioada de început a diversificării?

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top