(p) Jucării prietenoase și vesele

jucaria-cifrelor-79472.jpg

Mâine este 1 Iunie și o mare parte dintre părinți vor dori și se vor agita să găsească niște super mega cadouri pentru copii. Noi nu suntem neapărat foarte prinși în această febră a cadourilor, însă pentru a evita anumite discuții cu Thomas, care sigur va discuta cu colegii lui care vor primi jucării va trebuie să-i cumpărăm și lui ceva. Și dacă-i cumpărăm lui atunci va trebuie să găsim ceva potrivit și pentru Caroline. Și ajungem din nou la marea noastră problemă – cum poți alege 1-2 jucării atunci când există câteva mii de posibilități de unde te poți hotărî?

Eh, pentru asta e bine să ai niște prieteni care un magazin de jucării și atunci alegerea e mult mai ușoară, căci vorba aceea toată lumea ar vrea să cumpere de la cineva cunoscut.

Am selectat pentru voi câteva jucării haioase, din lemn, pentru grupa de vârstă 0-1-2 ani.

Hopa mitică

 

 

 

La 0 – 1 ani o jucărie care are la fel de mult echilibru ca și tine care te chinui să te ridici și să faci primii pași poate fi extrem de amuzantă pentru cei mici.

 

 

 

 

Zornăitoare

 

Iar atunci când micii stăpâni ai casei vor să țină în mână ceva și să zornăie, o zornăitoare în formă de broscuță cu siguranță le va atrage atenția. Dat fiind materialul din care sunt făcute aceste jucării – lemn- și faptul că sunt tratate cu niște uleiuri și vopseluri prietenoase cu cei mici, puteți sta liniștiți atunci când le bagă în gură pentru a își calma durerile date de dințisori.  În schimb, voi părinții trebuie să aveți grijă pe unde se află aceste minuni înainte de a se da stingerea prin casă căci dacă păcătuiți și călcați pe una din asta, nu o să fie deloc plăcut și veți trezi și toată casa :)

Mașină de curse

 

 

O mașinuță frumos colorată, ușor de apucat de cei mici, ușor de băgat în gură și de aruncat prin casă, după fratele mai mare, cățel,pisică sau cine știe ce alt lucru ?
Dincolo de glumă mașinuța asta a luat ochii tuturor copiilor care au trecut pe la noi – poate datorită culorii sau poate forma rotunjită îi îmbie pe cei mici să o ia și să nu-i mai dea drumul deloc.

 

 

 

 

Abac

 

Abacul acesta mi-a atras atenția că e diferit față de cele clasice, atât ca și formă cât și datorită faptului că scopul lui nu este neaparat să-i ajute pe cei mici să socotească ci mai degrabă să numere. Pe de o parte, avem 10 rânduri de inele colorate aranjate in ordine de la cel mai scurt la cel mai lung care-l vor ajuta pe micuț să numere mai ușor, iar pe de altă parte îl va ajuta sâ-și dezvolte îndemânarea introducând piesele pe sfoară.

 

 

 

Avion

 

Mulți dintre cei mici sunt fascinați de avioane și de zgmotul lor. Caroline e mult mai atrasă de ciripitul păsărelelor dar e oarecum de înțeles deoarece la noi pe balcon e un loc de socializare al vrăbiuțelor și chiar avem 1-2 care ne vizitează în fiecare zi (noi intuim că ar fi aceleași). Cu toate acestea știm copii de vârsta ei care mai să iși rupă gâtul uiându-se după toate avioanele de pe cer care cu siguranță ar fi foarte încântați de acest  avion extrem de gustos :)

 

 

 

 

Acum, dacă tot ne-am uitat după jucării pentru cei mai mici din casă vă puteți imagina că nici pe cei mai mari și zvăpăiați nu putem să-i uităm. Și ce credeți că poate fi mai potrivit pentru un băiețel de 5 ani decât un cinstit set Lego? :) Iar cine are în dotare un băiețel care nu a auzit de Lego și toate stațiile de poliție și toate nebuniile din colecția City atunci ferice de el și de al lui buget :).

Lego - secția mobilă de poliție

 

Iar dacă aveți un puști mai mare ( ca să nu stați voi să construiți ce urmează să vă arăt – așa cum se întâmplă de fapt la noi ) și un buget pe măsură atunci vă puteți orienta către unul dintre cele două set-uri Lego cu adevărat spectaculoase

 

Lego - nava exploratorilor

 

Spor la cumpărături inspirate pentru cei mici!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top