Primul weekend de vară

Weekend-vară-24.jpg

Săptămâna aceasta nu am reușit să scriem despre lucrurile disponibile din București de la final de săptămânâ  (în ciuda faptului că au fost multe lucruri de făcut: începând cu Romanian Design Week, Bucharest Technology Week,  Femei pe Mătăsari și alte câteva chestii mici. Încercăm măcar să vă spunem ce am reușit noi să facem în acest weekend.

Sâmbătă dimineața a fost una administrativă și după amiază ne-am rezervat-o ieșitului prin lume. Aveam o singură țintă clară: evenimentul Femei pe Mătăsari. Nici unul dintre noi nu fusese la vruna din edițiile anterioare și noi cei mari eram destul de curioși. Thomas s-a înseninat când a auzit că e vorba de ceva festival iar Caroline era și ea veselă că se întâmplă ceva prin casă și e agitație. Am pornit relativ repede deoarece fiind vară îmbracatul acum durează mult mai puțin ( există desigur ceva excepții și acum dar nu sunt la copii acestea :P). Am ajuns la locul faptei, am găsit un loc de parcare la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor ( e pe Pache Protopopescu vis-a-vis de faimosul Cuptor cu Lemne) și după ce am mai făcut una alta administrativă legată de cei mici am pornit spre mult râvnitele femei de pe  Mătăsari. Doamne Dumnezeule ce am putut găsi și vedea acolo :)

În primul rând era super mega aglomerat, în al doilea rănd era super mega aglomerat în al treilea rând ce naiba căutam noi acolo cu un ditamai căruțul de copil?! Hai că la dus a mai fost cum a mai fost, deoarece era doar ora 7 și am reușit să ne facem loc prin gloata de gură cască, dar la întors crescuse numărul de oameni pe metru pătrat și lucrurile au devenit mult mai dificile. Apoi, una dintre căile de acces la eveniment era pe lângă scena unde, în mod normal era o și mai mare îmbulzeală. Trecând însă peste aglomerația de acolo – care să fim onești era de așteptat să existe – însă numai mintea noastră nu a anticipat-o – întreg evenimentul de acolo părea foarte mișto. Multe chestii interesante, ( erau și anumite lucruri trase de păr și wannabe, dar cam așa e peste tot) lume mișto ( asta era o parte bună că nimeni nu se supăra când treceai cu roata de la căruț peste picior :D ). Și cam asta a fost după amiaza noastră de sâmbătă – am fost până pe Mătăsari, am facut o plimbare dus-intors și ne-am văzut cu ceva cunoscuți, Thomas a văzut un super roboțel, a mâncat o înghețată delicioasă și apoi am venit acasă pentru că se facuse deja ora 08:30 și se apropia ora de stingere pentru unii dintre noi.

Duminică lucrurile au început mult mai matinal și după o trezire în forță la ora 08:00 a întregii case, la ora 10:40 eram deja pe terasa la Baraka, în Herăstrău. În parc, la intrarea dinspre Charles de Gaulle era un ditamai castelul instalat. In interiorul lui, am observat noi o mulțime de activități și mulți copii dar deoarece Thomas nu a fost foarte doritor să investigheze problema am vrut noi să vedem cât de bună e cafeaua la Baraka renovată ( și e bună să știți, mai ales când acasă espressor-ul e lipsă). După ce am terminat siesta de la terasă soarele era deja cocoțat pe cer și dogorea bine, motiv pentru care, în loc să mergem la nebunia și hărmălaia cu castelul plin de kinderi, am plecat ușurel spre Roaba de Cultură unde ne-am omenit fiecare cu câte un Betty Ice, greu obținut după o coadă de 10 minute ( sper că fetele de la dughenele astea delicioase Betty Ice sunt plătite procentual din vânzări – căci intr-o zi ca cea de azi multă bătaie de cap au…). Și am stat noi pe la roabă, unii au mai și dormit, alții au mai și lucrat, dar timpul a trecut repede și ne-am trezit pe la 2 că ne era foame și că trebuie să plecăm spre casă; dar cum acasă ne ne așteptau aburind felurile de mâncare, am căutat o soluție rapidă și  comodă pentru un cvartet de mâncăcioși cum ne aflăm noi.

După masă am plecat ușor spre casă unde jumătate dintre noi au tras un mini somn pe cinste iar cealaltă jumătate a muncit și s-a jucat strașnic. Pe la ora 7 când toată lumea era din nou funcțională am mai ieșit la o plimbare prin cartier pentru a mai obosi un pic trupa și a încheia activ un weekend cât de cât plin.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top