Review Dino Parc aventură

Dino-Parc-182-1536-x-2736.jpg

Vara asta nu a fost foarte plină în deplasări și vizite pentru noi, dar atunci când am reușit să ieșim un pic din București am incercat să ne bucurăm de toate oportunitățile avute. În consecință puteți să vă dați seama că odată ajunși la Bran nu am stat pe gânduri și am programat o vizită la Dino Parc, spre bucuria nemărginită a lui Thomas. De fapt, pentru el toate lucrurile s-au învârtit în jurul acestei mult așteptate plimbări la cel mai mare parc de dinozauri din România. Și putem spune că așteptarea i-a fost răsplătită pe deplin.

Parcul de aventură se află în Râșnov, sau mai bine zis drumul dinspre Râsnov spre Poiana Brașov, undeva la 2 minute de mers cu mașina de la ieșirea din Râșnov. Este foarte bine semnalizat și șansele de a-l rata sunt foarte mici. El se află situat pe un deal dar accesul cu mașina este permis undeva până la bază unde sunt amenajate în jur de 100 locuri de parcare și unde veți găsi un mic târg cu obiecte tradiționale de prin părțile locului. Iar dacă nu vă imbie nici un produs tradițional atunci cu siguranță veți fi ademeniți de mirosul colacilor Kurtocs. Pentru a intra în parc mai întâi trebuie urcat un deal care vă poate pune ceva probleme mai ales dacă sunteți cu un cărucior de copil. Ce-i drept noi am reușit cu ceva efort, dar în situația în care nu vreți să obosiți până sus aveți la dispoziție 2 tractorașe, cu remorci special amenajate pentru transport persoane, care pentru suma de 3-4 lei vă urcă mult mai repede și fără efort sus  (dar confortabilă nu va fi in nici un fel scurta călătorie). Dacă cumva printre voi se vor afla persoane pentru care vizitarea parcului de dinozauri nu reprezintă interes atunci se poate continua călătoria pentru încă 2 minute și veți ajunge la Cetatea Râșnov pe care o puteți vizita, iar ulterior savura o băutura la una dintre terasele existente. Dar cetatea nu era scopul călătoriei noastre așa că noi ne-am îndreptat atenția către dinozauri.

Odată ajunși sus trebuie să vă procurați bilete de la intrare. Pentru adulți taxa de acces este de 28 RON iar pentru cei mici 22 RON. Accesul este foarte rapid chiar dacă vă nimeriți să intrați cu un grup mai numeros, deoarece la intrare există personal suficient, pentru a elibera și valida tichetele de acces. Accesul se face printr-o clădire, în care este amenajat un pseudo muzeu ( expoziție despre dinozauri) și unul, două puncte de cumpărat suveniruri. Nu ne așteptam la o asemenea intrare și ne-au surprins plăcut lucrurile văzute, ce aduceau mult cu muzeele, parcurile de distracție din vest.

După ce trec de intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de un imens loc de joacă unde, într-un haos de nedescris pentru adulți, copiii își consumă energia în felurite moduri: începând cu leagăne, baloansoare, tiroliane sau ziduri de cățărat.  Am remarcat faptul că toate leagănele și echipamentele de joacă sunt foarte bine făcute iar pe jos, în dreptul leagănelor, este o mochetă specială outdoor ce atenuează căzăturile celor mici. Primele exemplare de dinozauri sunt relativ aproape de acest loc de joacă, atent poziționați, astfel încât să atragă atenția și curiozitatea celor mici și să pornească în explorarea parcului. Parcul este de fapt un circuit predefinit, pe care vizitatorii trebuie să îl urmeze pentru a bifa traseul amenajat de către organizatori și a vedea și afla informații despre dinozauri. După cum puteți vedea in poze traseul este accesibil pentru adulți, dar cei mici( până in 4-5 ani) pot întâmpina dificultăți în anumite porțiuni unde pot aluneca (recomandăm încălțăminte specială de munte, noi nu am fost pregătiți, dar data viitoare ne vom lua), dar în mare nu ar trebui să vă faceți probleme referitoare la siguranță, atâta timp cât reușiți să-i țineți de mână sau să-i urmați îndeaproape. Lucrurile se complică însă dacă aveți un bebeluș în dotare și vreți să îl plimbați cu căruțul pe acest traseu. În primul rând veți avea nevoie de un căruț mai sănătos, cu roți un pic mai mari pentru aderență și pentru a face împinsul mai ușor – în anumite puncte va trebui să il ridicați deoarece treptele vor fi destul de dificil de coborât altfel.

Dino Parc 061 3264 x 2448

Despre traseul parcului ce sa vă mai spunem – este recomandabil să prindeți disponibil unul dintre ghizii existenți în parc. Noi am prins-o pe Ioana și s-a dovedit a fi extrem de potrivită pentru a le prezenta celor mici poveștile din spatele dinozaurilor expuși. Mai mult decât atât, modalitatea în care a interacționat cu cei mici, a fost mai mult decât potrivită deoarece pe de o parte a reușit să le capteze interesul și să-i păstreze într-un grup compact, lucru destul de greu ținând cont de ispitele existente. Le-a ținut minte numele și le punea întrebări, a fost interactiv momentul. Și,  a se nota, ghizii nu se plătesc! Deci cereți sau așteptați să se elibereze unul dintre ei, pentru că merită!Traseul nu durează mai mult de 45 minute, asta dacă îl parcurgeți cu un ghid al parcului, dacă este făcut doar de către părinți și copii este posibil să dureze un pic mai puțin dacă sunteți genul expeditiv :). Trei lucruri mișto sunt de menționat referitor la traseu – 1. există puncte unde au fost integrate zgomotele dinozaurilor, spre uimirea celor mici și mari 2. pe traseu veți da de un vulcan, iar în apropierea lui, pe o platformă specială este simulat un cutremur ( așa cum ne așteptam firea conservativă a lui Thomas a zis pas la această distracție) și 3. pentru cei cu copii mai mari 8-9 ani și cu spirit de aventură accentuat parcul poate fi vizitat și pe timpul nopții.

Regăsiți mai jos mai multe poze din parc pentru a vă contura o imagine despre ce veți găsi acolo.

NrPunctaj maximPunctaj obținut
Accesibilitate55
Activități53
Curățenie55
Child friendly55
Mâncare53
Preț54
Recomandăm55

Concluzia noastră referitoare la Dino Parc este acea că merită cu siguranță vizitat, fie că sunteți prin zona Brașov-ului sau din alt colț al țării, dați o fugă până acolo în weekend. Cei mici vor fi vrăjiți atât de locul de joacă de la intrare, cât și de dinozaurii din parc, veți face ceva mișcare în aer liber și vă veți bucura cu toți de aerul curat de munte! Iar dacă aveți noroc de trafic lliber pe Valea Prahovei cu siguranță vor dormi până acasă, în București.
Și odată ajunși acasă extenuați după o zi activă veți avea unul sau după caz, mai mulți copii, odihniți, energici și cu chef de joacă.

Deci: mult succes! :)

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top