Port bebe

wrap-480-x-640.jpg

De o săptămână tot caut și încerc să mă documentez despre port bebe sau marsupii, pentru a o putea căra în brațe pe Caroline. Când am fost la Dino Parc, am scris despre asta aici, am realizat cât de mare nevoie am de un marsupiu. Cu căruțul nu poți merge peste tot și în momentele când o țin în brațe, deși fac multitasking, recunosc că mi-ar fi muuuult mai ușor dacă ar fi într-unul și aș avea ambele mâini libere. :) Iar noi vrem să călătorim și vizităm so ne va fi mai mult decât necesar să deținem unul.

Prietena mea, Laura mi-a împrumutat, un wrap Manduca pentru perioada aceasta de început (mulțumesc și pentru asta, Laura și pe care nu l-am avut în bagaj.). Eșarfă care inițial mi s-a părut lungă și complicată. În fine, am încercat să o pun pe asta mică acum 2 luni în ea, dar nu i-a plăcut, era și foarte cald, ce-i drept! Ieri am încercat din nou și i-a plăcut! Hurray for that! Eșarfa o puteți cumpăra de aici. Bebelușii pot fi purtați în ea încă de la naștere, fiecare producător are o recomandare de prindere în funcție de etapa în care este bebelușul (atenție mare pentru că la început, gâtul trebuie susținut cu un extra material iar poziția picioarelor este firească în funcție de vârstă). Eu am găsit aici ceva.

Acum, pentru etapa următoare, mă gândesc să cumpărăm un Ergo sau un Manduca.  Știți că sunt multe wrap-uri în care ei nu stau bine (cele gen chilot). Avem un exemplu clar în imaginea de mai jos: în partea stângă avem un așa NU și în partea dreaptă un așa DA. Fundulețul trebuie să-i fie susținut tot, nu doar o parte, pentru a nu-i atârna piciorușele.

wrap

Care-s recomandările voastre, ce folosiți pentru purtatul bebelușilor?

Laloliette

 

Share this post

2 Replies to “Port bebe”

  1. Eliza says:

    Noi am folosit wrap elastic pana la 6 luni si dup-aia SSC Manduca. Parerea mea e sa probati inainte sa luati ceva, s-ar putea sa va intelegeti mai bine cu alt fel de port bebe (sling, wrap-tie, wrap tesut etc etc) sau cu alt brand de SSC (Luna, Bumbo, Isara etc etc). Oricum, pana cand isi va tine spatele bine, cele mai bune sunt “carpele”. SSC-urile undeva in jur de sau dupa 6 luni. Babywearing rulz <3

    1. Laloliette says:

      Mulțumesc, Eliza! Da, cred că cel mai indicat este așa, cu cele din material, folosite până stă bine în funduleț. Sunt cele mai bune pentru susținere și se mulează pe spatele ei mic. Recunosc că nu ies cu wrap-ul de foarte multe ori, pentru că îi place să vadă, s-a obișnuit și-n căruț. Dar îi place să adoarmă și așa la mami în brațe. Uite, azi de exemplu, am ieșit pe terasă cu ea în wrap (afară era urât, dar am zis să ia un pic de aer și am deschis copertina). Eu am stat am lucrat și ea a dormit. :) Ce nu-mi place la el este că îi transpiră căpșorul pentru că stă lipită de mine, asta doar când nu are ceva pus pe el…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top