Listă de cumpărături pentru bebe

kids-room-470-x-623-pixels.jpg

Partea 1

Dacă în curând veți deveni părinți, trebuie să știți ce anume e musai să cumpărați și ce nu. Când magazinele pentru copii sunt pline de tot felul de jucării, hainuțe, creme, cărucioare, pătuțuri pur și simplu nu știi ce să cumperi, ce ai nevoie practic pentru un bebe nou născut?

În primul rând bebe va trebui să doarmă undeva, deci clar îi trebuie un pat! :)

Dar ce fel de pat? Noi la Thomas am cumpărat un pătuț pliant de la Chicco, erau sute, de modele, însă ne-a plăcut unul, l-am ales, comandat și gata! Cu montatul au fost mici probleme, în sensul în care se desfac cumva lateralele și pe rând. Dacă urmezi instrucțiunile, nu vei întâmpina probleme! Acum, când îl alegi, ai grijă să aiba și etaj intermediar. E necesar pentru tine, bebe e destul de fragil și mic în primele luni și îți va fi greu să-l iei tocmai de jos, din interiorul pătuțului. Etajul ăsta intermediar îl poți folosi până pe la 5-6 luni, când copilul nu se ridică singur, apoi, devine periculos (plus că are un maximum de kg în care bebe trebuie să se încadreze).  Patul acesta se strânge și îl puteți lua cu voi oriunde călătoriți, la bunici, la munte, etc! Noi l-am folosit până pe la 3 ani și un pic. Chiar acum, în iarnă, când am fost la munte, l-am luat cu noi, pentru că Thomas nu doarme cu noi în pat și a vrut în patul lui! Pentru noi a fost foarte ok – și copilul se odihnește cum trebuie, noi la fel).

Patul din lemn – oh, l-am cumpărat și pe acesta, pe când Thomas avea vreo 6 luni, ne-am îndrăgostit de el la IKEA și nu ne-am putut abține! :) Am zis că îl păstrăm pe cel pliant pentru călătorii și pe acesta acasă. Zis și făcut! Ce trebuie să aibă? Păi, tot așa – somiera să fie reglabilă (2 înălțimi) și ar fi un plus dacă una din laturile patului s-ar putea îndepărta – iar cel mic se poate urca și coborî singur din pat. E o trecere bună la nivelul ce urmează, când va avea un pat mai mare. Ce nu mi-a plăcut la pătuțul din lemn că i-a luat ceva timp să se obișnuiască în el și se lovea (el mititelul nu zicea nimic, dar pe mine mă durea sufletul – cu toată protecția laterală).

Căruciorul – noi avem 4rider de la Mutsy, (3în1) care conține partea sport, scoică și landou (nu l-am folosit decât o singură dată când am ieșit din spital cu Thomas, moment pentru care regret și acum. Nu mi-a fost teamă de un drum niciodată până atunci, cum mi-a fost drumul spre casă, simțeam că nu mai ajungem și regretam că am plecat de la materninate fără să iau scoica, unde ar fi fost safe ). Așadar, când ieșiți din spital, nu stați pe gânduri și împrumutați o scoică de la cineva, dacă încă nu v-ați cumpărat. :)

mutsy 480 x 640 pixels

Ce este bine de știut pentru perioada de până la 9 luni este că puteți pleca oriunde cu bebe, în majoritatea timpului doarme, mănâncă și trebuie schimbat atât, asta înseamnă că voi puteți profita din plin de această etapă, mergeți în vizite, ieșiți la restaurant, la terasă, în parc, etc. Scoica va fi foarte bună dacă se va potrivi cu cadrul căruciorului – când ajungeți undeva și doarme nu-l mai deranjezi pe bebe ca să-l muți în landou (de exp) pentru a-l plimba. Iei scoica cu totul, o prinzi la cadru și gata! Țac pac! :) Când va fi mai măricel, aproape de 1 an, vă trebui să cumpărați un scaun de mașină și o să vă fie dor de perioada asta în care-l scoateați pe bebe direct și îl montați la căruț! Credeți-mă! :D

Iar cu copilul în brațe, nu cred că e cazul să vă zic că nu trebuie să plecați nicăieri, nu? Mă refer aici, bineînțeles la călătoriile cu mașina. Oricât de prudent conduce soțul sau dvs, mai sunt și alți participanți în trafic si cel mai safe pentru toți pasagerii este să aibă prinse centurile de siguranță indifierent de vârstă, nu?

Laloliette

 

 

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top