Plimbare in București

Excursie-Bucuresti-6.jpg

Nu știu cum sunteți voi dar eu când vine weekend-ul nu am sub nici o formă chef să rămân in casă, stând fără să fac nimic ” deosebit”. Și deosebitul ăsta nu este neapărat ceva ieșit din comun ci este doar diferit față de ce facem în timpul săptămânii și mai mereu se rezumă fie în a ne vedea cu niște prieteni la noi sau la ei, la o plimbare sau o vizită prin vreun centru comercial. La finalul anului trecut, aproape cănd se termină toamna cea lungă și prietenoasă și iarna bătea la ușă am realizat că nu ne-am plimbat suficient de mult cu Thomas prin București drept pentru care ne-am propus că de îndată ce vremea ne va permite să ne aventurăm în excursii de câteva ore prin capitală. Iar duminica trecută ne-am pus planul în aplicare.

Thomas nu știa de planul nostru dar parcă a simțit el ceva, așa că la ora 07:15 s-a prezentat conștiincios in dormitorul nostru cerând să asculte muzica din Star Wars :(( Am încercat să-i spun că s-a trezit cu noaptea in cap, că e duminică, că o fi și că o păți dar cu turcul nu prea ai ce vorbi așa că m-am lăsat păgubaș și l-am îndemnat să se joace un pic pe tabletă. Mai întâi m-a rugat să îl însoțesc la baie și apoi a luat in primire tableta dar după 20 minute a venit din nou spunând că s-a saturat și să vin să mă joc cu el. Am reușit să îl conving să se uite și la niște desene și în felul asta am mai câștigat  câteva minute să mai moțăim până pe la 08:45 când într-un final s-a dat deșteptarea generală. Ușor, ușor ne-am făcut rutina unei zile de duminică și undeva la ora 11:45 ne îndreptam victorioși spre mașină. Să nu vă imaginați că nu ne-am certat de vreo 56 de ori și nu ne-am făcut în toate felurile posibile și imposibile dar asta nu mai contau deoarece ne aștepta o duminică plină. Prima oprire a fost in piață deoarece noi la finalul săptămânii încercăm să ne facem plinul de legume și fructe proaspete așă că vizităm cu regularitate piața 16 Februarie. Am bifat lista rapid și în 10 minute și apoi cu cu cățel, purcel, zarvaturi, mere, covrigi, brânzoiace, merdenele și alte bunătăți ne-am indreptat către Piața Victoriei unde plănuiam să lăsam mașina.

Ne-am montat căruțul, am așezat mezina familiei in monopost și apoi înarmați fiecare cu câte un covrig sau brânzoaică rumenită pe plită am plecat voioși pe Lascăr Catargiu spre Piața Universității, cu planul de a ajunge la Origo și ne a delecta cu o cafea și a ne întoarce cu metroul inapoi in Piața Victoriei. Ne-a luat ceva timp să traversăm piața pentru că a trebuit să căutăm trecerile de pietoni ( când ești cu copii poate să fie strada goala, fără roată de mașină dar nu îndrăznești să treci până nu se înverzește omulețul că dai de naiba). Pe Lascăr Catargiu bătea un vântișor de ne-a răcorit instant și ne-a făcut să ne punem glugile in cap și să mărim pasul.

Dar odată obișnuiți am început să căscăm ochii în stânga și în dreapta și să ne bucurăm de plimbarea noastră. Ușor ușor am ajuns in dreptul hotelului Ambasador de pe Magheru moment în care am decis că nu mai putem suporta zgmotul bulevardului și ne-am indreptat spre Calea Victoriei, care s-a dovedit a fi mult mai puțin zgomotoasă și prietenoasă cu plimbarea noastră.

Am trecut prin spatele Ateneului, am traversat prin Piața Revoluției petrecănd ceva timp la cele două statui de acolo și după mulți pași mărunți, câteva sesiuni de mers în brațe ale lui Thomas am ajuns în cele din urmă la Origo.

Noi ajungeam aici pentru prima oară și am avut nevoie de îndrumare folosing Google Maps și Apple Maps dar din păcate pentru noi nici una din cele două aplicații nu indicau foarte precis locația cu pricina. ( era suficient să ne zică cineva că se află lângă Expirat și atunci se lămureau lucrurile). In fine, am ajuns la Origo, am lăsat căruțul afară și am năvălit înăuntru cu gândul de a ne încălzi un pic și să ne bucurăm de mirosul și aromele de cafea. Din păcate pentru noi era plin ochi și vă dați seama că șanse să găsim loc pentru toți 4 au fost minime. Am luat doua cafele și spre nemulțumirea tuturor am plecat să căutăm un loc unde să mănânce și Caroline. Nu a trebuit să mergem mult căci un pic mai sus am dat peste Energia unde erau câteva mese libere la cea de-a doua intrare și am profitat de ocazie și am mai făcut un mic popas.

 

După ce ne-am odihnit un pic, am pornit din nou către metroul din Piața Universității spre mulțumirea lui Thomas, care era in culmea entuziasmului că ne vom plimba în cele din urmă cu metroul.

Excursie Bucuresti-16

Am ajuns la Universitate și am început să căutăm liftul de acces pe peron. Nu am reușit să îl găsim așa că am fost nevoiți să coborăm scările una câte una; lucru deosebit de anevoios și periculos pentru copil ținând cont că numărul lor este de 10-12 și distanța destul de mare. In fine, a coborât Olivia cu căruțul și eu cu Thomas am mers către doamna care vindea cartele să vedem dacă avem vreo posibilitate să ajungem pe peron deoarece pe scările rulante nu ai voie cu căruțul. Eram pe punctul de a renunța dar doamna de la casă ne-a indicat locul de unde puteam lua liftul care ne ducea pe peron. Le-am adus pe fete, am ajuns pe peron și după 3 minute a venit metroul, spre încântarea și satisfacția lui Thomas.

 

Nu vă puteți imagina câtă suprindere, extaz și frică se putea citi pe fața micuțului explorator- era foarte incordat și incitat de apropierea metrolui și când a oprit in stație țipa după Olivia să se urce cât mai repede să nu rămână pe peron. În cele 10 minute, cât a durat călătoria de la Universitate la Victoriei, totul a fost extrem de intens pentru Thomas iar noi am savurat, ne-am bucuram și îl sorbeam din priviri pentru a prinde orice grimasă și reacție de încântare sau îngrijorare pe care o exprima. La fel de amuzați și încântați erau și cei câtiva călători din jurul nostru care au sesizat încântarea și entuziasmul lui Thomas și faptul că era una dintre primele lui călătorii cu metroul.

Aceasta a fost excursia noastră urbană de duminică și in ciuda faptului că nu a fost chiar atât de cald după cum ne așeptam noi ( încă ne aflăm in februarie, nu?) am reușit să petrecem in aer liber câteva ore unde ne-am bucurat de experiențe noi și unice in formulă de 4.

Excursie Bucuresti-46

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top