Aplicație stoc produse & economisire

Piggy_on_Money1.jpg

Nu știu dacă vouă vi se întâmplă sau nu, dar noi când facem cumpărăturile inevitabil achiziționăm și lucruri pe care le mai aveam prin casă. Fie că este vorba de medicamente, diverse lucruri de prin cămară sau chiar produse de uz casnic uităm sau nu știm exact cantitatea necesară și ajungem să cumpărăm mai mult decât este necesar. Dincolo de pierderea de timp, munca asociată ( achiziție, transport către mașină, transport de la mașină in casă etc) lucrurile astea se traduc și in niște bani blocați in anumite lucruri care nu ne fac trebuință imediat. Drept pentru care anul acesta ne-am propus să căutăm o soluție la această problemă. Și cum lucrurile serioase se fac de la inceputul anului, am profitat de 2-3 ore libere din primul weekend al lui 2016 și am inceput să caut ceva potrivit pentru nevoia noastră.

In mare aveam nevoie de o aplicație care să indeplinească concomitent următoarele condiții:

  • simplă de utilizat și rapidă
  • potrivită pentru mai multe scopuri – medicamente, alimente, alte consumabile
  • opțiune de raportare-export
  • posibilitate de sharing a informațiilor din aplicație cu o altă persoană
  • interfață grafică prietenoasă dacă nu chiar plăcută ochiului

Și cum o vorbă din popor spune că există o aplicație pentru orice nevoie, nici de data asta nu am reușit să contrazicem această ințelepciune urbană: iar aplicația in cauză se numește Prep & Pantry (download iOS, download Android).

Dar să nu credeți că a fost simplu să ajung la această aplicație. Dimpotrivă aș putea spune după cele 2 ore de citit, căutat și testat diverse aplicații; unele erau extrem de simple dar lipsite de funcționalitățile urmărite, altele doar cu posibilitatea gestionării unei singure liste de produse (in principal produse alimentare), iar altele pur și simplu nu prea făceau ceea ce căutam eu.

Revenind la aplicația Prep&Party, găsiți mai jos câteva aspecte ce merită meționate și care sper să vă ofere informații necesare să decideți să cheltuiți cei 8 euro pentru achiziția ei, dacă este sau nu potrivită nevoilor voastre și vă poate fi de folos.

Primul pas constă în introducerea produselor pe care vreți să le urmăriți-monitorizați . După cum puteți vedea produsele care au un cod de bare doar le puteți scana și dacă se regăsesc in baza lor de date (există aproximativ 1,5 mil produse) atunci se va adauga automat numele și alte căteva caracteristici.

Eu am folosit aplicația pentru medicamente și vă pot spune că nici un reper nu a fost recunoscut dar este oarecum de ințeles deoarece focusul ei este pe produsele alimentare/non alimentare

 

IMG_5744

 

Când un produs este consumat atunci in aplicație trebuie updatată cantitatea și pentru aceasta se va sa apăsa butonul Remove Items. In urma acestei acțiuni cantitățile produselor se vor actualiza instant, ulterior aplicația afișând doar numărul de produse aflate in stoc.

 

IMG_5745

 

Pentru fiecare produs se poate uploada o poza, un cod de identificare și se asignează o cantitate disponibilă și cea mai importantă funționalitate – se asociază o dată de expirare a produsului adauga

 

add product

Tag-urile asociate produselor reprezintă unul dintre cele mai eficiente moduri de etichetare a produselor. Ulterior asigură una dintre cele mai la indemână modalități de sortare și identificare. Cu cât mai sunt bine descriptive cu atât mai ușoară va fi ulterior găsirea produselor relevante.

IMG_5751

Aplicația permite căutarea și identificarea produselor ținând cont de următoarele criterii:

a. listă alfabetică a numelor

b. termenul de expirare

c. locația ( in cazul nostru lista pe care se află)

d. tag-urile asociate

e. grupul de produse

 

IMG_5748

Meniul de setări aduce posibilitatea unor customizări specifice fiecărui utilizator fără a complica extrem de mult utilizarea aplicației.

IMG_5746

Nu in ultimul rând ultimul meniu Sync este cel ce teoretic permitea sincronizarea informațiilor cu un alt utilizator al aplicației prin crearea unui grup privat. In cazul meu nu a funcționat corect setarea acestui grup și in consecință le-am scris celor de la suport. Aștept răspunsul lor cu mare interes deoarece unul din punctele tari consta tocmai această posibilitate de a impărți informațiile cu un alt utilizator.

IMG_5747

Concluzionând, dincolo de problema întâmpinată cu setarea grupului ce permite folosirea in paralel a aceeași baze de date și, trecând peste design-ul nu tocmai plăcut unui ochi critic, aplicația este foarte rapidă și se mișcă foarte bine, dând senzația că nu se va bloca la primele 200 de produse introduse. După 2 ore de folosire intensivă, (am introdus aproximativ 80% din medicamentele din casă) sper să o putem folosi in mod sistematic și să vedem dacă intr-adevăr va fi un instrument eficient de gestionare a stocului de produse ce va duce in final la economii de timp și bani.

Vom reveni cu feedback suplimentar după prima lună de utilizare.

 

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top