Idei & facts despre copii

letters-800x600.jpg

Eu, tatăl, nu sunt in totalitate impăcat cu gândul că atunci când ai 2 copii majoritatea lucrurilor devin dificil de făcut și incerc inadins să demonstrez contrariul. Din puțina noastră experiența de până acum putem trage următoarele concluzii sau mai bine zis idei & facts  pe incercate și ( pe alocuri dezarmante):

  1. Niciodată nu există suficient timp.
  2. Când sosește cel de al doilea copil provocarea mare vine către părintele care până in acel moment era low profile oarecum. Acum copilul mare intră oarecum in responsabilitățile părintelui care nu se implica prea mult și acu’ să te ții comedie :)
  3. Mai mare nu inseamnã intotdeauna mai ușor.
  4. Uneori mai mare e mai greu, cu mai multe intrebări și probleme existențiale. So mult mai multă energie necesară
  5. Iar părintele care gestionează minunățiile de la punctele anterioare e fix cel mai puțin antrenat. Deci se constată o acomodare rapidă și o aselenizare rapidă după norișorul perspectivei luminoase a parentingului
  6. Munca de acasă cu un copil cere abilități de magician și o mare organizare și determinare. Și știm cu toți că doamnele nu excelează la ultimele două puncte aduse in discuție.
  7. După job-ul full time urmează part time-ul. Și aici din păcate sau fericire, avem doar funcții executive, in cel mai literar mod posibil.
  8. Negocierea organizațională pălește fără drept de apel in fața unei negocieri adevărate cu un junior sau junioară ce manifestă personalitate puternică.
  9. Pentru cei care vor să aprofundeze tainele persuasiunii se recomandă o simulare cu un băiețel sau fetiță indragostit/ă de “Nu”.
  10. Cu mai mult de un copil in dotare, rareori ai nevoie de dietă. In goana după treburile casei intotdeauna e la indemână să sari peste prânz sau cină.
  11. Să nu cereți punctualitate de la o familie cu 2 kinderi. Intotdeauna 256 de situații neprevăzute și nemaintâlnite se petrec in fața ușii inainte de a ieși din casă. Urmarea: incă 15-30-45-60 minute on top la ora stabilită inițial.
  12. Planurile de vizite/socializare sunt misiuni imposibile. Se intâmplă doar cu ajutorul unui Bruce Willis, care nu mai are incărcare și decide să lupte pentru o astfel de cauză.

Pe măsură ce existența ne va fi imbogățită cu noi experiențe și situații relevante le vom impărtăși cu mare drag cu voi. Știm că cel mai probabil nu veți da crezare până nu veți fi puși  și voi in situațiile descrise dar până acum exercițiile de imaginație nu au făcut rău nimănui.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top