Baby monitor

dormitorul-thomas-800-x-600.jpg

Odată cu venirea noului nostru membru în familie, am realizat că ne aflăm în fața următoarei probleme: 2 copii dar un singur baby monitor. În prima fază am zis că ne vom descurca fără a-l achiziționa și pe cel de-al doilea deoarece Thomas e deja mare și micile zgomote nu ne vor mai da bătăi de cap, în cazul lui. Lucru ce a fost parțial adevărat deoarece într-adevăr nu ne mai ingrijorează orice mic zgomot, dar totuși dorim să auzim măcăr ce se întâmplă înainte de a se auzi bubuitura picatului din pat.

Chiar și așa in prima fază am zis că vom folosi monitorul actual la Caroline și pentru băiet ne vom folosi urechea ascuțită. Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg deoarece după aproximativ 4 ani de folosire intensivă, monitorul actual nu mai făcea față. Asta nu înseamnă că el nu mai funcționează, o face însă într-un mod în care nu iți permite să auzi și să fii foarte sigur de ce face bebelușul în camera unde este montat. Dincolo de interferențe și fâșâitul prezent din când in când nu mai capta în detaliu zgomotele, iar uneori, nu mai transmitea nimic – pur și simplu se așternea liniștea.  Aceste lucruri nu sunt nici pe departe menite să te neliniștească în situația unui băiețel de 4 ani, dar pentru un nou născut lucrurile nu stau nici pe departe așa.

Dat fiind set-up-ul mai sus explicat am pornit in căutarea unui nou baby monitor. Prima nostră opțiune a fost Angelcare deoarece actualul monitor a fost folosit aproape non stop 4 ani de zile și încă mai funcționează – desigur in condițiile explicate mai sus, dar oricum tot funcționare se cheamă.

angel careDin păcate pentru noi am găsit un singur model disponibil la noi și acela la Bebe Tei unde nu aveam nici un istoric cu privire la garanție & servisare așa că am zis să mai stăm un pic în expectativă.

Între timp am dat peste câteva review-uri pozitive cu privire  la un baby monitor de la Motorola și eram pe punctul de a-l achiziționa, dat fiind prețul avantajos și lucrurile bune pe care le-am citit.
motorola monitor

Tot analizând pagina magazinului online dedicată monitoarelor pentru bebeluși am găsit și monitorul acesta Philips Avent. Ținând cont de renumele produselor Avent și de faptul că am avut doar experiențe pozitive cu ei până acum și de asemenea analizând caracteristicile acestui produs :

  • interfon bidirecțional – putem vorbi în unitatea mobilă și cel mic să ne audă – ce-i drept acum il folosim drept walkie talkie cu Thomas :)
  • lumină de veghe pentru unitatea care rămâne în camera copilului
  • 5 cântece de leagăn – foarte utile și liniștitoare pentru cea mică
  • funcție de termometru pentru camera unde este unitatea centrală
  • unitatea centrală – cea care se montează în camera copilului – asigură reincărcarea bateriilor pentru unitatea mobilă

philips aventÎn cele din urmă am decis să îl achiziționăm pe acesta de la Avent Phillips. Un motiv în plus pe lângă prețul bun pe care l-am găsit l-a constituit și faptul că cei de la eMAG îți permit să folosești produsul iar dacă nu ești mulțumit de el îl poți returna în maxim 30 de zile.

După câteva zile de folosire intensivă putem spune că își face treaba cum trebuie iar spre deosebire de vechiul monitor care transmitea non stop un zgomot de fond – un fâșâit cu care ne obișnuisem- acesta din urmă in momentul in care nu detectează nici un zgomot nu transmite nimic, intră într-un ECO mode. Apoi, când în camera bebelușului se aude ceva, imediat se activează și transmite zgomotele captate în unitatea mobilă cu claritate. Nu am testat incă monitorul in condiții de zgomot ( suspectăm că volumul nu este destul de puternic pentru a se face auzit în condiții de poluare fonică) și nici de un etaj la altul dar vom avea tot timpul din lume în perioada următoare deoarece nu intenționăm să îl returnăm.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top