Recomandare carte despre Elon Musk

photo.jpg

Acum când majoritatea dintre noi evaluăm anul ce tocmai a trecut și ne facem diverse planuri pentru anul în care abia am intrat, consider oportun să vă recomand ultima carte pe care am citit-o.

Din păcate, pentru mine, este singura carte pe care am început-o și terminat-o în 2016. În ciuda faptului că la începutului anului 2016 îmi fixasem obiective destul de ambițioase în această direcție… Sper totuși ca anul acesta să reușesc să ma țin de ceea ce mi-am propus în materie de cărți.

Cartea pe care am citit-o se numește Elon Musk Tesla SpaceX și Ascensiunea construirii unui viitor fantastic. Este scrisă de Ashlee Vance și publicată de editura Publica.

Cartea este scrisă într-un stil cât de cât fluent ( cred că se putea și mai bine) și reușește să te captiveze destul de mult. Drept pentru care, în ciuda celor 360 de pagini, reușești să o parcurgi lejer în câteva zile. Indiferent dacă știi ceva despre Elon Musk sau despre una dintre companiiile sale: Tesla, SpaceX sau Solar City. Cartea vă va introduce ușor în universul celor 3 companii și vă aduce în prim plan o imagine a lui Elon extrem de puternică & persistentă chiar și după ceva timp după ce reușești să termini cartea.

Motivul pentru care vă recomand această carte acum este acela de a vă da un dram de inspirație și de ambiție atunci când vă veți fixa obiectivele și prioritățile pentru anul ce tocmai a început. Dincolo de poveștile de succes pe care Musk a reușit să le creeze în companiile sale, se află un om extrem de ambițios și muncitor. Om capabil să lucreze câte 18-20 de ore pentru ideile sale și care, în ciuda dramului de noroc pe care l-a avut în momentele oportune, a avut și o viziune clară asupra lucrurilor pe care dorea să le realizeze.

Cred că acestea sunt cele 2 lucruri – idei principale – cu care rămân din cartea asta despre Elon Musk: modul lui barbar de a munci și viziunea clară asupra a ceea ce vrea să construiască. Desigur omul este cvasi-genial – o combinație extrem de reușită între inginer, programator și antrepenor, dar chiar și așa, în condițiile dramului său de genialitate și har, nu ar fi realizat o asemenea revoluție tehnologică dacă nu muncea și tragea pe rupte pentru a construi această poveste de succes care inspiră în fiecare zi, mii de oamenii din întreaga lume.

Așadar, nici în 2017 se pare că nu există o altă cale mai sigură pentru a ne urma visele și idealurile, decât aceea de a munci cât de mult putem pentru a le construi bucățică cu bucățică în fiecare zi.

Și pentru aceastea eu vă doresc un 2017 cu sănătate și putere de muncă pentru a realiza și construi tot ce visați.

Spor la citit și apoi spor la treabă!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top