Filtru apă 3M

Filtru-apa-3M.jpg

Pentru noi, care locuim de 15 ani în București și împrejurimile lui, unul din lucrurile care ne dau bătăi de cap vara o reprezintă și cantitățile uriașe de apă pe care ajungem să le cărăm de la supermarket. Am cărat o cisternă de apă când eram doar doi și locuiam la etajul 10 – nu le căram decât de la etajul 9 la 10 eu, că de restul se ocupa liftul care însă nu ajungea pănâ la ultimul etaj. Apoi, cu venirea lui Thomas, în ciuda faptului că realizam cât efort, timp și energie pierd fiind cărăuș de apă am mai cărat cel puțin alta 3-4 cisterne și am avut vreo 2 încercări de a ne decide asupra unui filtru de apă, dar din păcate nu am ajuns la nicio concluzie.

Între timp, am avut noroc că ne-am mutat și liftul ne lasă acum chiar în fața apartamentului, dar in ciuda acestui lucru tot realizam lunile trecute că apa cumpărată este una dintre principalele cumpărături de la supermarket. Așadar, în urmă cu câteva săptămâni mi-am reîntrebat prietena care aduce și vinde în RO filtrele 3M, cât de bune și fiabile sunt și după incă 2 sau 3 curiozități de ale mele legate de funcționarea lor, am decis să nu mai căutăm și analizăm tot ce există disponibil pe piață căci iar ne lua durerea de cap și nu făceam achiziția nici anul acesta.  Și dacă tot vă decideți să achiziționați un filtru de apă ( sper să fie mai simplu și rapid decât la noi), încercați să vă prindă vara cu el instalat și funcțional să vă bucurați din plin de beneficiile apei curate și filtrate și necărate sus în apartament :)

Bun! Revenind la filtru, vă pot spune că dacă vă apucați să faceți ceva research e posibil să vă ia durerea de cap. Sunt atât de multe site-uri care vând diverse soluții de filtrare a apei încât un om normal, fără o căruță de timp disponibil să petreacă pe topicul ăsta, poate liniștit să iși piardă răbdarea și focusul. E musai să știți ce vă doriți și ar fi bine să validați că ceea ce vreți să cumpărați este același lucru cu ce aveți nevoie. Eu de exemplu mă tot uitam la filtre cu osmoză  – tot văzusem diverse reclame- și eram ferm convins că this is the shit și nu mai putem trăi fără el – dar prietena mea îmi explică scurt pe doi când e nevoie de el și cu ce ar trebuie să vină la pachet – osmoza e necesară atunci când apa consumată este dintr-un puț de mică adâncime cu nitriți în el; deci puține cazuri reale in această direcție și cvasi-inexistente pentru cei care locuiesc la bloc – dar de ce nu să le cumpărăm dacă marketingul e bun și își face treaba.

Așadar, noi am ales filtrul ăsta 3M Aqua Pure Easy de la 3M vândut de Biobunătăți. Nu este foarte complicat, nu are 3-4-n filtre, nu are computer central dar nici nu costat o avere.

Filtru arată cam așa – are unitate de filtrare și un robinet dedicat care se montează pe chiuvetă, lânga bateria deja existentă, sau poate un pic mai depărtat pentru a face lucrurile clare pentru toată lumea: de unde se bea apă filtrată și de unde apa normală.

filtru apa 3m aqua easyDespre filtru este important de știut faptul că vine la pachet cu următoarele:

 • elimină clorul: în procent de 96-98% (inclusiv gustul și mirosul acestuia)
 • îmbunătățește gustul
 • elimină mirosul
 • elimină sedimentele, inclusiv cele invizibile cu ochiul liber: până la 0,5 microni, în procent de 99.4%
 • elimină plumbul în procent de 99.3%
 • elimină compușii organici volatili și alți contaminanți în procent de 92- 99.8%
  (benzenul, carbofuranul, lindanul, atrazinul, 1.4 diclorbenzen, toxafenul)
 • elimină cyst-urile Giardia si Cryptosporidium: în procent de 99.99%
 • în plus, păstrează neafectate pH-ul natural al apei și minelarele naturale (magneziu etc), bune, ale apei
 • cartuș de schimb Carbon Block argintat – bacteriostatic
 • consum performant cu 0.037 LEI litrul de apă filtrată

filtru apa 3m aqua easy 2

Se montează sub chiuvetă și dacă te uiți pe desenele cu care vine produsul și cele existente pe site-ul oficial ai putea rămâne cu impresia că se montează și conectează extrem de ușor. Cu toate acestea noi am apelat la ajutorul unui instalator specializat din prisma faptului că la aceeași rețea avem conectată și mașina de spălat vase și nu în ultimul rând, pentru că eu sunt un mare anti-talent la tot ce presupune meșterit prin casă – nu fac decât să mă enervez, să pierd mult timp, să instalez într-un mod defectuos și ulterior să chem un specialist să repare.

 

 

 

filtru apa 3m aqua easy 3

Și cam așa arată produsele comandate atunci când deschideți pachetul primit de la http://biobunătăți.ro

 

 

 

 

 

După primele 2 săptămâni de utilizare vă pot spune că toată lumea este încântată de gadget. Tuturor ne place gustul apei filtrate ( aveam ceva dubii în privința doamnei care din principiu e mai mofturoasă și greu de mulțumit), folosim apa filtrată atât pentru a o bea cât și pentru cafea și gătit și după ce ajungi să ai o asemenea chestie în casă te gândești cum ai trăit fără ea până acum. Iar pe lângă faptul că nu mai sunt nevoit să car toată acea cantitate impresionată de apă, un alt efect pozitiv este eliberarea spațiului din debara aferent depozitării.

Concluzia noastră este următoarea: cei 520 RON, filtrul propriu-zis și un cartus suplimentar de filtrare ( consum estimat pentur următoarele 12-14 luni) – sunt bine investiți pentru confortul și sănătatea familei noastre, drept pentru care vă recomandăm cu mare drag să vă alocați 15 minute și să investigați această chestiune.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top