Gadget-urile în lupta cu timpul 1

beko-deschisă-.jpg

Mașina de spălat vase

Atunci când ai 2 copii, fiecare 15 minute pe care le câștigi în lupta cu timpul sunt extrem de importante și binevenite pentru părinți. Fie că este vorba de câteva minute în plus de lenevit dimineața, fie că reușești să bei în liniște cafeaua  sau un pahar de vin seara, 15 minute se dovedesc a fi mană cerească. :)

Un loc de cinste în lista noastră de chestii utile care ne ajută zi de zi pentru economisirea timpului, îl ocupă mașina de spălat vase.

În momentul în care am ales-o ne-am orientat după următoarele criterii :

a. să fie cât mai încăpătoare

b. cât mai economică cu putință

c. garanție cât mai mare

La final am ales modelul DFN6833 de la Beko – deoarece beneficia de un preț foarte bun și o garanție de 5 ani – care momentan nu se mai află în oferta magazinelor online – dar există ceva asemănator și anume Beko DFN28321 S.

beko full 768 x 768

O avem din 2013 și zi de zi cel puțin o dată pe zi o punem la treabă. Este destul de incăpătoare ( 12 seturi ) și are 8 programe diferite de spălare. Noi folosim cu precădere două dintre ele – unul de 58 de minute pentru vase normale – și unul de 2 ore și 04 minute – Extra hygiene – care face minuni pentru tigăi, oale, vase mai vechi și/sau extrem de murdare.

dispay beko 630 x 119

Produsele marca Beko se laudă a fi child friendly și au mici “floricele” în acest sens – aceasta de exemplu are o funcționalitate de blocare a butoanelor și deschderii ușii în timpul ciclului de spălare, pentru a preîntâmpina surprizele neplăcute cauzate de cei mai curioși micuți.

Din punct de vedere al consumabilelor nu am ținut cu habotnicie să folosim o anumită marcă pentru detergent,lichid de clătire sau sare; folosim ce este mai la îndemână și mai convenabil din punct de vedere al prețului. Am folosit pe rând Finnish, Somat și produsele marca Lidl sau marca DM, dar la final nu am constatat niște diferențe uluitoare care să justifice diferența de preț considerabilă pentru primele mărci de produse. Tot ca și consumabil trebuie să aveți în vedere că odată la 2-3 luni mașina trebuie golită și spălată singură – fără nici un vas – cu o soluție specială care se găsește la DM și care face minuni, deoarece degresează și asigură curățarea eficientă a sitelor de alimente.

Dincolo de consumabilele care sunt necesare funcționării și spălării corecte o mașină de spălat vase vă va aduce o economie consistentă a consumului de apă. Acest model are un consum anual de 2800 litri și 10 litri pe ciclu de spălare și trebuie luat in calcul faptul că folosește exclusiv apă rece. Acum cred că este evident faptul că o persoană nu poate spăla 30 de farfurii și 10 tacâmuri doar cu 10 litri de apă rece :)

După 2 ani de folosire intensivă a mașinii de spălat vase putem spune că este de departe unul dintre cele mai utile și necesare gadget-uri într-o familie cu 1-2-3 copii. Odată sortate și aranjate vasele în cuva mașinii, nu mai trebuie decât să puneți pastila de spălat și după 60 de minute aveți 11-12-13 seturi curate și gata de folosit iar ca bonus 60 de minute pentru voi sau celelalte lucruri de făcut prin casă.

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top