Review dimmer Philips Hue

Phillips-Hue-Dimmer.jpg

Într-una dintre postările anterioare vă povesteam despre becurile Philips Hue. Cât de minunate sunt prin numeroasele posibilități pe care ți le oferă.

Pentru o parte din familia noastră, vă puteți imagina voi care este acea parte, entuziasmul vis-a-vis de acest gadget nu a scăzut ci dimpotrivă a crescut considerabil. Atât de mult încât după căteva săptămâni de folosire a becurilor, am simțit nevoia de a mai lua încă un bec și un accesoriu din gama Hue.

De data aceasta este vorba de un set format dintr-un bec alb Hue și un variator – dimmer. Becurile pe care le-am cumpărat noi inițial sunt RGB și, implicit, pot lumina și alb dar acesta este doar alb și poate oferi diverse nuanțe de tonuri de alb, de la rece până la cald. Aceste tonuri sunt menite să aducă un plus de personalitate sau de intimitate a spațiului pe care îl va lumina.

Eu mi-am dorit acest bec alb Hue pentru a-l instala undeva în holul de la intrare. Scopul lui este de a ne întâmpina atunci când ajungem acasă și pentru a fi folosit ca lumină de veghe în timpul nopții.

În ceea ce privește becul, calculul meu a fost destul de potrivit cu ceea ce am reușit să fac cu el. Mai mult decât atât având o luminozitate de 850 lumeni am fost plăcut surprins de puterea lui și de modul cum inundă spațiul cu lumină plăcută, atunci când este la intensitate maximă.

 

dimmer-philips-hue-1În ceea ce privește dimmer-ul pot spune că în prima fază nu am fost foarte încântat de el și să vă explic de ce. Nu știu de ce, dar în capul meu mă gândeam că voi reuși să controlez cu un singur dimmer lumina din toată casa – becurile Hue- și să nu mai umblu atât de des la telefon. Lucru care în cazul nostru nu prea a fost posibil deoarece becurile noastre sunt asignate în 4 camere diferite iar dimmer-ul nu poate controla decât doua camere. Și, din păcate, le poate controla în mod simultan și în aceeași direcție. Adică nu poți aprinde o lumină într-o cameră și în cealaltă să o stingi. Așadar, puțin utilizabil așa cum mă gândeam eu că aș putea să îl folosesc. După ce m-am lămurit de acest dezvantaj și am trecut de impulsul de a îl returna, mai degraba doamna decât eu, m-am găndit să îl configurez pentru camera lui Thomas astfel încât să își poată folosi și el becul din dotare la adevărata lui valoare. :)

Dimmer-ul Hue are următoarele funcții: închide/deschide lumina, diminuează sau îi poate crește intensitatea și prin apăsări succesive ale tastei de aprindere, trece dintr-o scenă într-alta.

Scenele trebuie să fie în prealabil setate pe aplicația de pe telefon pentru a fi folosite pe dimmer, dar totul este rapid și destul de intuitiv.

O chestie foarte mișto este faptul că suportul are pe spate niște magneți foarte puternici și drept urmare dimmer-ul împreună cu carcasa lui, se poate lipi ușor pe frigider sau pe orice altă suprafață metalică. Thomas îl ține lipit pe cuierul lui de la Ikea :)

Concluzionând, becul alb Philips Hue de 850 lumeni este extrem de luminos și poate aduce zeci de nuanțe de alb în livingul sau în camera unde va fi montat. Dimmer-ul este foarte util. În situația în care într-una din camere aveți 2-3 becuri Hue ( veioze, plafoniere sau cine știe ce alt device) prin simplu fapt că cu o singură apăsare de buton poți inunda camera în lumina dorită se poate dovedi de mare efect.

Pe lista mea se află acum un dispozitiv cu adevărat magic și anume Philips Hue Tap care funcționează fără baterii și care transformă emergia degetului pentru a comunica cu becurile pe care le controlează. Dar până când vom ajunge acolo ne va trebuie cel puțin 1-2 becuri și multă multă răbdare și putere de convingere :)

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top