Shtrumful și Elefănțica

IMG_1014.jpg

Cine zicea că sarcina diferă de la una la cealaltă a avut dreptate. Eu mă gândeam că o să fie la fel și că știu deja la ce să mă aștept, că nu trebuie să mănânc aia, etc. Organismul s-a comportat diferit la a doua sarcină. În primul rând, că a doua oară am simțit că sunt însărcinată! Prin urmare, când am mers la Roxana, la un control de rutină, aveam doar 4 săptămâni și la un control normal, mi-a zis, nuuuu ești! Apoi a zis că vrea să mă vadă ecografic și supriză!!! Nu-mi venea să cred! Deși simțeam, m-am gândit că poate îmi doresc mult și din cauza asta să simt așa. Eh, am simțit și a fost! Ne-am bucurat tare de tot până când am aflat rezultatele analizelor și reieșea că am toxoplasmă și restul poveștii îl știți. N-am mai spus nimănui până când am făcut amniocenteza și am avut rezultatul pe care-l speram, ca în lichid să nu existe infecția cu toxoplasmă. Am răsuflat ușurați, am plâns de bucurie și ne-am descărcat și am spus tuturor că familia noastră se mărește! Și burtica a fost diferită de la început! De pe la 3 luni când a început să crească. A fost rotundă ca un balon care s-a umflat ușor, ușor!

Acum că mai sunt 3 zile până când intru în luna a 9-a mi se pare că timpul a trecut foarte repede și nu-mi vine să cred că în câteva zile o să țin în brațe minunea noastră! A fost o sarcină în care m-a durut foarte tare spatele, bazinul și asta datorită faptului că ea s-a și întors destul de devreme (de vreo 7 săptămâni deja) și a coborât mult, iar cu colul meu scurt… În  plus am simțit tot ce se întâmplă în burtică, nu știu dacă a fost din cauză că organismul era deja obișnuit cu o sarcină, că mușchii de pe abdomen erau și ei mai întinși, ea se trezește dimineața și se mișcă aproape non-stop, am simțit tot, orice mișcare. Elefănțica a făcut tumbe la propriu, s-a învârtit, a țopăit, am văzut-o (la ecograf) cum mânca și cât de mult își deschidea gura. Mamă, am rămas uimită!

Și Shtrumful s-a mișcat dar într-un anumit interval orar. Dimineața ( pe la un 10:00) și seara ( pe la 23:00 ) începea să sară, iar el a sughițat toată sarcina! :)) Așa de mult mă distra. Iar apoi, de când a fost mic, dacă râdea un pic mai mult, apoi îl apuca sughițul! Și acum face la fel! :))

Am fost joi la Roxana și mi-a zis că începe să se deschidă colul și că cel mai probabil voi naște săptămâna următoare!

Și la prima sarcină am fost la urgență la 36 de săptămâni și 2 zile, pentru că aveam contracții, pierdusem și dopul gelatinos; iar la 2 zile am fost din nou la Roxana (era într-o joi) și mi-a zis: în noaptea asta sau mâine naști. Mergi acasă acum, că nu are rost să stai pe aici, fii atentă la contracții și vorbim la telefon.

Eh, a avut mare dreptate, a doua zi am născut! :D Acum să vedem dacă se adeverește și la Elefănțica!

Un weekend linișit să aveți, că eu sigur voi sta cuminte!

Laloliette

 

Share this post

1 Reply to “Shtrumful și Elefănțica”

  1. Cristina says:

    Baftaaa, nastere usoara!!! Pupici si lui Thomas <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top