Tehnologie pentru copii

tehnologie-pentru-copii.jpg

Părerea mea este că ai noștri copii, pentru a fi niște adulți care se vor adapta cu ușurință schimbărilor tehnologice ce vor urma ( și care vor fi mult mai multe, mai dese și cu un impact mai mare asupra vieții și mediului inconjurător) trebuie să fie familiarizați cu tehnologia. Inevitabil acum interacționează cu mult mai multe gadget-uri ( telefoane, tablete, telecomenzi) dar în genere există o oarecare temere cu privire la împrietenirea dintre copii și tehnologie.

Dragi părinți, tehnologia este parte din viața noastră și va fi indispensabilă în viața copiilor noștri iar dacă vreți să se poată adapta cu succes unei vieți in care gadget-urile și dispozitivele vor fi omniprezente, lăsați copiii să le descopere ușor ușor. Lăsați-i să folosească televizorul, tableta, telefonul ( desigur cu discernământ) pentru chestii educative, îndreptați-i către chestii tehnice mișto, interesante și cu aplicabilitate în viața de zi cu zi. Nu vă raportați exclusiv la copilăria voastră când curtea școlii și mingea erau centrul universului. Lucrurile nu mai stau așa iar împingerea copiilor în niște activități nesincronizate vremurilor pe care le trăim, nu va face decât să le creeze ulterior probleme de adaptare, competitivitate și înțelegere al contextului social în care se vor poziționa.

Și, poate ar fi bine ca atunci când ne gândim la  tehnologie, să nu ne gândim exclusiv la telefoane sau tablete ci și la alte moduri creative de a folosi tehnologia. Roboțelul din clipul de mai jos este exemplu perfect cum poți atrage copiii într-un mod creativ și interesant spre o viitoare lume a gadget-urilor.

Iar celor interesați de acest subiect, le pot reaminti de un TED foarte interesant pe această temă. De asemenea dacă puștii voștri au implinit vârsta de 7 ani puteți arunca un ochi aici poate gășiți ceva mișto pentru vara aceasta și să vă  umpleți casa de fire și circuite. Eu de-abia aștept să merg cu Thomas și să le exasperăm pe fete :)

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top