Weekend 30 septembrie, 1 și 2 octombrie

weekend.jpg

Pentru că se apropie weekend-ul și s-a cam terminat cu plecatul la mare, m-am gândit că ar fi bine să-mi reiau obiceiul de a scrie recomandările de weekend. Cred că prinde bine multor părinți și nu numai. Am căutat și sunt o grămadă de evenimente la care putem merge în București.

Începem cu evenimentele dedicate celor mici? :)

Insula Creativițății LEGO – ce se va desfășura la Promenada pe 1 și 2 octombrie (de la 11 am – 9 pm). Ce se va întâmpla aici mai exact? Pot participa copiii (cu vârste cuprinse între 5 -18 ani) care vor putea construi și expune ceva creativ! Ca tematică, alegându-și una dintre provinciile Lego. La fiecare oră se vor extrage câștigători. Premiile vor consta în set-uri LEGO. YAY! S-ar putea să mergem și noi cu Thomas. :D Mai multe detalii veți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

lego

 

Pentru prichindei, cei de la Lill’put, oranizează duminică, 2 octombrie – 11 am, Micul Picasso. Este un atelier recomandat copiilor 1-3 ani, care vor putea crea un tablou jucăuș și colorat! Costul atelierului este de 50 lei. Pentru înscrieri trebuie să trimiteți un mail la una dintre cele două adrese: rusunicoleta3@gmail.com, tapusele@gmail.com Sau dacă aveți nevoie de mai multe detalii intrați aici.

lillput

 

Micul Prinț, o piesă de teatru, ce se va juca duminică, 2 octombrie – 11 am la Godot Cafe-teatru, este un spectacol dedicat atât copiilor, cât și părinților. Pentru iubitorii de teatru este un început perfect de duminică, nu-i așa? Prețul unui bilet este de 20 lei. Cei de la Godot și-au lansat și aplicație, disponibilă în iOS și în Google Play, so totul devine muult mai simplu pentru a face o rezervare!

micul-print

 

SCI+FIFEST este festivalul de știință și SF ce va avea loc la Biblioteca Națională a României din București (blvd Unirii, 22). Când? Vineri, 30 septembrie, între orele 17 pm – 23 pm și sâmbătă, 1 octombrie, între 11am-23 pm. Vor fi expoziții, workshop-uri, experimente științifice pentru copii. Programul complet îl găsiți aici. Sună tare interesant și noi cu siguranță vom da o fugă în București să vedem despre ce este vorba!

scifest

 

Iar pentru părinți am găsit 2 conferințe de-ale Otiliei Mantelers. YAY! :D

Sâmbătă, 1 octombrie de la 10 am – 14 pm, prima conferință cu tema: Cum a fost azi la școală? Este o întrebare pe care copii când o aud, parcă n-o aud, nu-i așa? Vi s-a întâmplat și vouă cu sigurnanță, chiar dacă era vorba de grădi, ora de chitară, școală, după școală. Eh, dacă vreți să auziți cum va povesti Otilia despre acest subiect, cum să-i facem pe copii să fie deschiși sau cum să-i convingem să-și facă temele (oh, da – altă problemă). Vă așteaptă la eveniment. Eu zic că e tare util și dacă aveți posibilitatea să mergeți! Detalii despre eveniment pe pagina ei.

cumafostazilascoala

 

Tot Sâmbătă, 1 octombrie de la 16-19 – Limite cu blândețe, unde Otilia (cea minunată( ne va povesti cum să punem limite copiilor noștri dar într-un fel în care să ne apropie. Sună tare bine! Costul unui bilet este de 120 lei/persoană și 200lei/cuplu. Este important de știut că puteți mergei și cu cei mici. Au acolo oameni drăguți care se ocupă de ei, ateliere, nebunii. Am fost și noi cu copiii. Deci vă recomand, dacă nu aveți unde să-i lăsați, luați-i cu voi fără stres. Pe blogul Otiliei, găsiți toate informațiile de care aveți nevoie, locație tot.

Acum urmează un eveniment dedicat mamelor, Cum să devii mamă antreprenor, un eveniment la cea de-a 6-a ediție, organizat de Work at Home Moms. Cănd? Sâmbătă, 1 octombrie – 10 am -14pm, la Elefănțelul Curios. Tot desfășurătorul evenimentului îl găsiți aici. Costul unui bilet este de 100lei/persoană. Și deasemenea vă puteți aduce copiii.

wahm

 

Pentru iubitoarele de mișcare, SKIRT BIKE, te invită la biciclit pentru o cauză specială. Duminică, 2 octombrie ora 14:30 în fața Parcului Național al Copiilor se va da startul cursei roz, o campanie de prevenție a cancerului de sân. Pentru mai multe informații legate de acest eveniment puteți intra pe pagina de Facebook dedicată.

pinkride

 

Scriu mai mult despre evenimente din București căci de acestea mă “lovesc”, dar dacă printre cititoare/cititori sunt și persoane care locuiesc în alte orașe din țară și știți că va avea loc eveniment anume, în orașul vostru, la care puteți merge cu copiii, aștept cu mare drag comentariile voastre. Poate vor vedea și alții și le vor fi de ajutor!

Un weekend fain tuturor!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top